Бутерброди залишаються найбільш популярною закускою у світі, оскільки є оптимальним варіантом для швидкого вгамування голоду. Оригінальні варіанти намазок на хліб зроблять бутерброд повноцінним перекусом. Для корисного бутерброда слід обирати хліб з борошна грубого помелу, цілозерновий або з висівок. Можна також скористатися хлібцями з пшеничного, вівсяного, житнього зерна, тонким лавашем.

Гуакамоле

Інгредієнти:

  • 1 перець чилі
  • 3 плоду авокадо
  • 2 помідори
  • 1 цибулина
  • 1 лайм
  • 1 пучок кінзи
  • 1 зубчик часнику
  • сіль за смаком

Приготування:

Популярні новини зараз

На Франківщині бравий ветеран АТО не дожив до операції - три маленькі принцеси залишилися без татка

Величезні груди і купи грошей, - російська Кардашьян в бікіні змусила заздрити не тільки формам

У Дніпрі на дитячому майданчику оселився повзучий гад зростом з людину — обережно, кусається

Дві дівчини просто в потягу "Укрзалізниці" вирішили розважитися і зняли незаконне відео: відреагував Геращенко

Показати ще

Це традиційна мексиканська закуска, до якої додають перець чилі, але можна зробити й без нього. Дрібно наріж кінзу, помідори і цибулю. Видави часник, змішай з дрібкою солі. Розріж плоди авокадо навпіл, витягни кісточку. Розімни м'якуш до однорідної маси. Одразу ж додай сік лайма, щоб м'якуш авокадо не почав темніти. Змішай всі інгредієнти й одразу подавай на стіл.

Гуакамоле, скріншот: YouTube
Гуакамоле, скріншот: YouTube

Яєчний паштет

Інгредієнти:

  • 6 яєць
  • 2 ст. л. вершкового сиру
  • 1 ст. л. майонезу або сметани
  • 0,5 ч. л. куркуми
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 2 ч. л. тертого ріпчастої цибулі
  • мелений чорний перець за смаком
  • сіль за смаком

Приготування:

Яйця зваріть круто і розітріть їх виделкою. Додайте інші інгредієнти, перемішайте. Поставте на годину в холодильник. Подавати потрібно на обсмажених шматочках тостового хліба.

Зелене масло

Інгредієнти:

  • 150 г вершкового масла
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • пучок кропу або інших трав
  • сіль за смаком
  • червоний перець (за бажанням)

Приготування:

Кріп без стебел подрібнити блендером з соком лимона, який не дасть зелені потемніти. Додай в чашу розм'якшене вершкове масло і часник. Приправ сіллю і свіжомеленим червоним перцем за бажанням. Виклади масло на харчову плівку, сформуй ковбаску і поклади в холодильник.

Зелене масло, скріншот: YouTube
Зелене масло, скріншот: YouTube

Баклажанна бутербродна паста

Інгредієнти:

  • 3 баклажани
  • 40 г волоських горіхів
  • 2 зубчики часнику
  • 20 мл води
  • 0,5 ч. л. орегано
  • 1 щіпка меленого куміну
  • перець за смаком
  • сіль за смаком

Приготування:

Баклажани помити і проткнути в декількох місцях виделкою або розрізати навпіл. Покласти їх на деко і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Коли баклажани стануть м'якими, остуди їх і помісти в поліетиленовий пакет на 5 хвилин, потім зніми з баклажанів шкірку.

Волоські горіхи подрібнити в крихту за допомогою кавомолку. Змішати в блендері м'якуш баклажанів, часник, сіль, спеції і горіхи. Додати воду і ще раз добре збити суміш. Повинна вийти паста, схожа по консистенції густу сметану. 

Паштет з курячої печінки

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки
  • 250 г вершкового масла
  • 1 цибулина
  • 1 невелика морква
  • 4 ст. л. сухого вина
  • 1 зубчик часнику
  • 1/4 ч. л. хмелі-сунелі
  • щіпка меленої гвоздики
  • 1 ч. л. солі
  • мелений чорний перець за смаком
  • 2 ст. л. рослинної олії

Приготування:

Цибулю нарізати тонкими півкільцями, а моркву кружечками завтовшки 2–3 мм. Підсмажити цибулю в олії до золотистого кольору протягом 7–10 хвилин. Додати моркву і печінку. Залити склянкою води, посолити, поперчити, довести до кипіння. Накрити кришкою і тушити 30 хвилин до готовності.

Опісля зняти кришку і потушкувати ще 5–10 хвилин, поки рідина не випарується. Остудити суміш і з'єднати її з м'яким вершковим маслом. Додати спеції і сухе вино. Збити блендером до однорідної консистенції.

Паштет з курячої печінки, скріншот: YouTube
Паштет з курячої печінки, скріншот: YouTube

Сирна маса з часником

Інгредієнти:

  • 250 г знежиреного сиру
  • 50 г натурального йогурту
  • часник за смаком
  • свіжа зелень (кріп, петрушка, кінза) за смаком
  • сіль і чорний мелений перець за смаком

Приготування:

Чисту зелень дрібно нарізати. Сир перетерти через сито. Додати до сиру зелень і йогурт. Пропусти часник через прес і додати в сирну масу. Посолити, поперчити і перемішати. Подавати з чорним хлібом або хлібцями.

Рибна паста з тунця

Інгредієнти:

  • 400 г консервованого тунця в олії
  • 100 г м'якого сиру (наприклад, Філадельфія)
  • 1 ст. л. грецького йогурту
  • терта цедра 1/2 лимона
  • мелений перець

Приготування:

Змішати всі інгредієнти в кухонному комбайні до утворення однорідної маси. Суміш приправити за смаком меленим чорним перцем. 

Бутерброди з тунцем, скріншот: YouTube
Бутерброди з тунцем, скріншот: YouTube

Шоколадна паста

Інгредієнти:

  • 200 мл молока
  • 1 ст. цукру
  • 1 ст. л. борошна
  • 1 ст. л. какао-порошку
  • 50 г вершкового масла
  • 40 г фундука
  • сіль за смаком

Приготування:

Змішати у каструлі цукор, борошно, какао-порошок і щіпку солі. Невеликими порціями, помішуючи, влити молоко. Поставити суміш на вогонь і довести до кипіння. Подрібнити фундук. Одразу після закипання молочної суміші додати в неї масло і подрібнені горіхи. Знову довести до кипіння і варити, ретельно перемішуючи, ще 2–3 хвилини, щоб маса загусла. Пасту перелити у місткість для зберігання і дати охолонути. 

Арахісова паста

Інгредієнти:

  • 300 г арахісу (кеш'ю, волоські, лісові)
  • 1 ч. л. меду
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • щіпка солі

Приготування:

Обсмажити і почистити арахіс — перемолоти його в блендері імпульсними рухами. Блендер потрібно потужний. Додати сіль, мед і масло та продовжувати збивати до максимальної однорідності. Паста виходить трохи щільніше магазинної, оскільки в ній немає нічого зайвого.

Арахісова паста, скріншот: YouTube
Арахісова паста, скріншот: YouTube

Грибне масло

Інгредієнти:

  • 4 ст. л. обсмажених грибів
  • 100 г вершкового масла
  • 1 цибулина
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

Цибулину натерти на тертці. Змішати обсмажені гриби, терту цибулю, вершкове масло, лимонний сік і спеції в чаші блендера. Збивати масу до однорідності.

Паста з оливок

Інгредієнти:

  • 1 банка чорних оливок без кісточки
  • сік 1/4 лимона
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • чорний перець за смаком

Приготування:

Подрібнити в блендері всі інгредієнти до однорідної консистенції. Додати лимонний сік, приправити пасту чорним перцем. 

Паштет з квасолі

Інгредієнти:

  • 1 ст. сухої квасолі
  • 2–3 цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • 1/2 ч. л. солі
  • чорний мелений перець за смаком
  • рослинна олія для смаження

Приготування:

Замочити квасолю у великій кількості води на 8–12 годин. Залий водою і варіть на невеликому вогні до м'якості. Коли квасоля стане м'якою, злий більшу частину води, а пів склянки відвару залиш на дні. Подрібни цибулю та посмаж її на рослинній олії до золотистого кольору. Остиглу квасолю за допомогою блендера збити в пюре. Додати смажену цибулю разом з маслом, на якому вона смажилася. Видави часник, посоли і поперчи. 

Паштет з квасолі, скріншот: YouTube
Паштет з квасолі, скріншот: YouTube

Морквяна паста

Інгредієнти:

  • 200 г моркви
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. води
  • по 1 ч. л. зіри, куркуми і коріандру
  • 1/2 ч. л. лимонного соку
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 2 зубчики часнику

Приготування:

Дрібно нарізати цибулю і часник, натерти на середній терці моркву. Злегка обсмажити спеції на сухій сковороді. Додати масло, цибулю і часник, обсмажити до золотистого кольору. Додати моркву та тушкувати до м'якості. Потім трохи остудити, додати соєвий соус, лимонний сік і воду. Подрібнити в блендері до однорідної маси. Подавай в охолодженому вигляді.

Сирне масло

Інгредієнти:

  • 70 г сиру
  • 100 г розм'якшеного масла
  • 1 ст. л. сметани
  • сіль і чорний перець за смаком

Приготування:

Сир натерти на тертці. Збити всі інгредієнти міксером. Приправити масло сіллю і перцем.

Хумус з печеного буряка

Інгредієнти:
  • 2 середніх буряки
  • 450 г консервованого нуту
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1/4 ст. сиру фета
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. лимонної цедри
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • щіпка кайенского перцю
  • щіпка солі
  • щіпка чорного перцю

Приготування:

Розігріти духовку до 220 градусів. Помісти буряк у форму, змащену олією, скропи його 1 столовою ложкою оливкової олії. Запікати 45–60 хвилин, поки овоч не стане м'яким. Остудити готовий буряк і розрізати на кілька шматочків. Змішати в блендері нут, буряк, сир, часник, 2 столові ложки оливкової олії, лимонну цедру, лимонний сік, кайенский перець, сіль і чорний перець і подрібни все до досягнення кремової консистенції. Залишити хумус остигати. Подавати з лавашем, чипсами або грінками.

Хумус з печеного буряка, скріншот: YouTube
Хумус з печеного буряка, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", їжа богів — готуємо найсмачнішу рибу за рецептом древніх племен. Приготування північноєвропейської холодної закуски з риби

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки