Рецепт приготування дерунів по-німецьки не надто відрізняється від тих, до яких ми звикли, але декілька цікавих особливостей у нього є. Картопляні оладки виходять золотистими та пряними з хрусткою скоринкою і ніжною начинкою

Інгредієнти:

  • Картопля - 350 г
  • Цибулю - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Мускатний горіх - 0,25 ч. л.
  • Пшеничне борошно - 10 г
  • Розпушувач - 3 г
  • Чорний перець (мелений) - за смаком
  • Яйце - 1 шт.
  • Манка - 1 ч. л.
  • Базилік - за смаком
  • Соняшникова олія - 50 за смаком
  • Йогурт - 150 

Деруни, скріншот: YouTube
Деруни, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Перший танок молодят став останнім, розійшлися одразу після весілля - "Учора ще зі мною ночував"

Дороги Львова завалили саморізами, водії підозрюють СТО: "Підлий бізнес на дірявих колесах"

Дача Зеленського перетворилася на місце для весіль? Журналісти показали "бізнес" у резиденції президента

Лакшері життя Смолія, підмочена репутація Зеленського і сивина в бороду - біс в ребро у Поплавського, головне за день 5 липня

Показати ще

Приготування:

Картоплю очистіть, натріть на великій тертці, покладіть в марлю і відіжміть зайву рідину в глибоку місткість. Очистіть і натріть на тертці цибулю, змішайте її зі збитим яйцем. Влийте отриману суміш в картопляну масу, додайте подрібнений базилік, спеції (крім солі), розпушувач, манку і борошно. 

Картопляний сік пропустіть через марлю, щоб позбутися від рідини і отримати крохмаль. Додайте його до картопляної маси і ретельно перемішайте. Безпосередньо перед смаженням додайте сіль. Викладайте картопляну масу у сковороду з розігрітою олією. Обсмажуйте оладки з двох боків до рум'яного кольору, а готові викладайте на паперові рушники.

Щоб приготувати соус, змішайте натуральний йогурт, подрібнений базилік і чорний мелений перець. Подавайте деруни потрібно теплими, доповнивши за бажанням сметанним соусом. 

Деруни, скріншот: YouTube
Деруни, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", їжа богів — готуємо найсмачнішу рибу за рецептом древніх племен. Приготування північноєвропейської холодної закуски з риби

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки