Шоколадно-кокосова панна-котта, або панакота, як її часто називають, — десерт, що поєднує в собі два обов'язкових інгредієнта – желатин і вершки. Це ніжне ласощі, багато в чому нагадує заварний крем, придумали італійці в невеликому містечку П'ємонт. У дослівному перекладі назва страви перекладається як вершковий крем. У класичному виконанні панакота білого кольору, але сучасні кулінари придумали велику кількість варіацій традиційної рецептури. Так, особливо смачно виходить шоколадна панакота із кокосовим смаком.

Інгредієнти на 4 порції

кокосове масло
40 г темного шоколаду, дрібно нарізаного
600 г кокосових вершків
50 г органічного тростинного цукру
1 чайна ложка розчинного Еспресо
60 мл гарячої води
½ Чайної ложки агар-агару

Шоколадна панакота з ягодами, фото www.healthylivingwithtara.com
Шоколадна панакота з ягодами, фото www.healthylivingwithtara.com

Готувати

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

1. Змастіть рамекіни (формочки для випікання) кокосовим маслом і відкладіть в сторону.
2. У середній каструлі на середньому вогні змішайте темний шоколад, кокосові вершки, цукор і розчинний Еспресо. Нагрівайте повільно, періодично помішуючи, поки цукор не розчиниться і суміш не закипить.
3. Додайте агар-агар в гарячу воду і перемішуйте до тих пір, поки не залишиться грудок і агар-агар повністю не розчиниться.
4. Влийте суміш агару в теплу суміш кокосових вершків і збийте до однорідної маси. Збільште вогонь до середнього, доведіть до слабкого кипіння і безперервно збивайте протягом 3 хвилин, поки він не загусне. Зніміть з вогню і відразу розлийте по формах.
5. Поставте в холодильник мінімум на 30 хвилин.
6. Обережно вийміть панна-котту з формочок, перевернувши на сервірувальну тарілку. Можна прикрасити шоколадною стружкою і зернами Еспресо.
7. Насолоджуйтесь!

Приготований за всіма правилами десерт доставить справжнє задоволення. Ви зможете дивувати цими ласощами навіть досвідчених гостей.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, баклажани в новій іпостасі - рецепт теплого салату, який замінить гарнір на вашому столі.

Як повідомляв "Знай.ua", лечо з кабачками і перцем - ідеальний гарнір до м'яса і самостійна закуска.

Знай.ua писав, що гостра приправа з баклажанів підійде до м'яса і макаронів - запасайтеся літнім теплом на холодну пору.