Плов є традиційною і дуже важливою стравою для народів Середньої Азії. Це одночасно і святкова, і буденна їжа, яка посідає центральне місце у національних кухнях. Проте за пловом не обов'язково відправлятися у далеку подорож — його можна легко приготувати на домашній кухні.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом плову ділиться телеграм-канал "Кулінарія".

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще
  • рис - 500 г
  • м'ясо (яловичина або баранина) - 800 г
  • морква - 1 шт
  • цибуля - 2 шт
  • часник - 2 шт
  • рослинна олія - 120 г
  • спеції для плову - 1 ст. л.

Рис промити і залити водою. Цибулю нарізати дрібно, моркву — великою соломкою. Розігріти каструлю з товстим дном, влити в неї олію і викласти м'ясо, нарізане на шматочки середнього розміру. Коли м'ясо підсмажиться, додати цибулю і дати їй дійти до прозорості. Додати моркву. Посолити за смаком (близько 1 столової ложки), додати приправу, перемішати.

Злити воду з рису. Як тільки морква трохи обсмажиться, викласти рис у каструлю. Рівномірно його розподілити і, після цього, в жодному разі не помішувати. Зверху залити водою так, щоб вона піднялася трохи вище рівня рису, десь на 1 сантиметр. Покласти цілий часник в рис, і, як тільки закипить вода, накрити кришкою і зменшити вогонь на мінімум.

Готувати страву впродовж 30 хвилин. Кришку не відкривати і плов не заважати приготуванню помішуваннями. Через 30 хвилин, коли плов приготується, зняти кришку, перемішати і подавати до столу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вівсяне печиво за 12 хвилин: гора ароматних ласощів практично з нічого.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат.