Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порції: 8
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
Для коржа:
солодке пісочне тісто
Для начинки:
450 г м'якоті гарбуза, розрізати на шматки по 2,5 см
2 великих яйця плюс 1 жовток
75 г темно-коричневого цукру
1 ч. л. меленої кориці
½ ч. л. свіжого тертого мускатного горіха
½ ч. л. духмяного перцю
½ ч. л. гвоздики
½ ч. л. меленого імбиру
275 мл вершків
Приготування:
1. Попередньо нагріваємо духовку до 200 градусів.
2. Розкачуємо тісто, потім викладаємо його на лист діаметром 23 см. Випікаємо печиво протягом 20 хвилин.
3. Щоб зробити начинку, кладемо шматки гарбуза на деко, накриваємо фольгою і обсмажуємо до готовності. Це займе близько 20-30 хвилин, залежно від вашого гарбуза. Віджимаємо приготований гарбуз у грубому ситі і витягаємо зайву воду. Відкладаємо, щоб охолонути, перш ніж змішуємо в кухонному комбайні.
4. Злегка збиваємо яйця і додатковий жовток разом у великій мисці.
5. Поміщаємо цукор, спеції і вершки в каструлю, доводимо до кипіння, змішуємо всі разом разом. Тепер додаємо гарбузове пюре, все ще збиваючи, щоб все ретельно з'єднати.
6. Зменшуємо температуру духовки до 180 градусів. Наливаємо начинку в тісто і випікаємо протягом 35-40 хвилин.
7. Витягаємо пиріг з духовки і даємо охолонути. Подаємо теплим або охолодженим.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти на рецепт курячого супу.