Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 2

Інгрідієнти:

Для фрикадельок:
200 г яловичини
½ ч. л. чебрецю
2 цибулини, дрібно нарізані
сіль і мелений чорний перець
2 ст. л. оливкової олії для смаження
Для томатного соусу:
1 ст. л. оливкової олії
2 зубчики часнику, тонко нарізані
400 г помідорів чері
5 листя базиліка
Для подачі:
200 г свіжої тальятелле, приготовленої у відповідності з інструкціями
свіжий тертий пармезан

Приготування:

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

1. Для фрикадельок кладемо всі інгредієнти, крім масла в миску. Приправляємо сіллю і перцем, потім руками перемішуємо всі разом. Поділяємо суміш на 10 частин з рівномірним розміром і прокатуємо кожну частину в кульку.

2. Нагріваємо оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні, потім додаємо фрикадельки і обсмажуємо протягом 5-6 хвилин, повертаючи один або два рази, або до золотисто-коричневого кольору з обох сторін.

3. Для соусу нагріваємо оливкову олію в каструлі на середньому вогні, додаємо часник і чилі і обсмажуємо протягом 1 хвилини. Тушкуємо протягом 5 хвилин, а потім приправляємо сіллю і перцем. Перемішуємо в листі базиліка.

4. Для подачі поміщаємо гарячу тальятелле в широку миску, кладемо фрикадельки зверху, наливаємо томатний соус, посипаємо пармезаном і прикрашаємо базиліком.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт ніжного ягняти в часниковому майонезі.