Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин-1 годину
Порції: 1 торт

Інгредієнти:

Для торта:
300 г шоколаду
225 г цукру
175 мл киплячої води
225 г солоного масла, нарізати кубиками, плюс додатково для змащування
6 яєць
1 ч. л. розчинної кави
2 ч. л. екстракту ванілі
Для крему:
200 мл вершків
255 г літніх ягід
1 ст. л. шоколаду, тертий
цукрова пудра

Приготування:

Популярні новини зараз
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей "Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

2. Для торта, і змащуємо форму для випічки викладаємо 23 см пергаментом.

3. Змішуємо шоколад і цукор в кухонному комбайні до утворення дрібного порошку. Додаємо киплячу воду, масло, яєчні жовтки, кавовий порошок і ванільний екстракт і збиваємо до однорідності.

4. У чистій мисці збиваємо яєчні білки до появи жорстких піків при видаленні віночка, потім, використовуючи металеву ложку, акуратно додаємо шоколадну суміш.

5. Виливаємо суміш у готову форму і запікаємо протягом 45-55 хвилин.

6. Виймаємо пиріг з духовки і даємо охолонути у формі, потім ставимо в холодильник на 2-3 години.

7. Щоб подавати, виймаємо пиріг з форми і поміщаємо на сервірувальну тарілку або підставку для торта, поливаємо зверху кремом, потім прикрашаємо ягодами.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт лосося Веллінгтона.