Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин-1 годину
Порції: 6

Інгредієнти:

50 г масла
15 свіжих темних злив
1 ванільний стручок, навпіл
1 зірка анісу
щіпка свіжого тертого мускатного горіха
2 палички кориці
50 мл води
100 мл червоного вина
5 ст. л. золотого сиропу
4 ст. л. цукру
борошно грубого помелу 190 г
100 г цукру
100 г масла

Приготування:

Популярні новини зараз
Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

1. Розігріваємо духовку до 200 градусів.

2. Нагріваємо олію у великій каструлі на середньому вогні. Додаємо сливи і обсмажуємо кілька хвилин.

3. Додаємо до каструлі раковину з ваніллю, анісом, мускатним горіхом і паличку з корицею. Додаємо воду, червоне вино, золотий сироп і цукор і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом 6-8 хвилин.

4. Переносимо суміш злив в глибоку форму для випічки.

5. Змішуємо борошно і цукор разом в мисці. Втираємо масло пальцями, поки суміш не буде схожа на панірувальні сухарі.

6. Посипаємо крихту над сливами і запікаємо в духовці протягом 20-25 хвилин, до золотисто-коричневого кольору.

7. Виймаємо й даємо трохи охолонути перед подачею з морозивом або здвоєним кремом.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт пирога з сиром фета та м'ятним йогуртом.