Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порції: 6-8

Інгредієнти:

250 г шпинату
250 г тофу
2 ст. л. оливкової олії, плюс додатково для чищення
50 г кедрових горіхів
тертий мускатний горіх
2 жирних часникових гвоздики, подрібнених
2 лимона
1 маленький кріп
1 ст. л. кислої вишні
½ ст. л. сушеної журавлини
500 г готового вегансокого тесту
мигдальне молоко

Приготування:

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

1. Поміщаємо шпинат в друшляк, потім виливаємо чайник з окропом і залишаємо в'янути. Після охолодження, нарізаємо шпинат і кладемо у велику миску. Перемішуємо в тофу, олії, кедрових горіхах, мускатном горісі, часнику, лимонній цедрі, нарізаному кропі і фруктах.

2. На добре вимитої поверхні викочуємо тісто в прямокутник розміром 60 х 20 див. Залишаючи кордон 1 см, викладаємо суміш шпинату по довжині тіста, залишаючи зазор на 2 см на обох кінцях коротких. Складаємо два коротких кінця, щоб припинити забруднення будь-якого з наповнювачів, потім робимо довгу форму ковбаси. З'єднуємо два кінця разом, щоб створити форму вінка і склеюємо разом з невеликою кількістю мигдального молока. Переносимо вінок у форму, викладену пергаментом для випічки і охолодженим протягом 20 хвилин.

3. Нагріваємо духовку до 200 градусів. Використовуючи гострий ніж, розрізаємо косі риси поверх верху вінка. Змішуємо мигдальне молоко з оливковою олією і змащуємо весь вінок. Випікаємо протягом 40-45 хвилин до золотистого кольору. Залишаємо протягом 5 хвилин, потім прикрашаємо кропом і висушеної журавлиною.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт пирога з журавлиною і мигдальним кремом.