Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 4 години

Порції: 12

Інгредієнти:

1,799 г борошна

Популярні новини зараз
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Показати ще

600 г вершкового масла

200 мл води

½ ч. л. солі

3 л молока

500 г цукру

5 яєць

10 г ваніліну

Приготування:

1. Висипаємо 6 склянок борошна на робочу поверхню. Додаємо масло і дрібно рубаємо його ножем, щоб змішати. Формуємо з цієї маси гірку.

2. Змішуємо холодну воду і сіль і повільно вливаємо до тісті, постійно перемішуючи все. Далі перемішуємо до однорідності.

3. Поділяємо тісто на 9 частин. Розкачуємо товщиною 2 мм і випікаємо 15-20 хвилин при 180 градусах.

4. Щоб зробити крем нагріваємо на вогні 2,5 літра молока. Поки воно закипає, змішуємо яйця і цукор. Додаємо борошно і ретельно перемішуємо. Після додаємо молоко, що залишилося і змішуємо до однорідної консистенції.

5. Коли молоко закипить, виливаємо обережно до нього яєчну суміш весь час помішуючи. Доводимо крем до кипіння і додаємо 100 г масла і ванілін.

6. На блюді по черзі викладаємо коржі, змащуючи їх кремом. Зверху посипаємо крихтами.

7. Залишаємо торт на 6-7 годин і потім подаємо.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт курячих кульок у вершковому соусі.