Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

Для тіста:

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще
  • 3,5 склянки борошна
  • 1 яйце
  • 125 г молока
  • 125 г води
  • сіль за смаком

Для начинки:

  • 600 г сиру
  • 50 г цукру
  • ваніль

Приготування:

Цього разу ми покажемо як приготувати ліниві вареники з сиром. Рецепт лінивих вареників з сиром зробити і варити досить легко і швидко, але знадобиться трохи терпіння. Щоб правильно приготувати найсмачніші вареники - робимо все по інструкції. Для 10 порцій цієї страви нам знадобиться: 600 г солодкого сиру, борошно, цукор, вода. Вареники можна також готувати на пару або в духовці. Готуємо смачний покроковий рецепт вареників з сиром прямо вдома.

  1. Тісто для вареників можна замісити в звичайній мисці ложкою, але краще в кухонному комбайні. В миску просіваємо борошно і додаю сіль.
  2. Збиваємо куряче яйце, а потім змішую з водою. Туди ж виливаємо молоко.
    В борошно відправляємо всі рідкі інгредієнти і вмикаю комбайн на 1 хвилинку.
  3. Змащуємо стіл рослинним маслом і ще кілька хвилин вимішуємо тісто руками, щоб воно стало більш еластичним. Потім перекладаємо тісто для вареників в миску, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин, довго тримати не потрібно.
  4. Тим часом змішуємо сир з цукром і ароматизатором. (Якщо ви візьмете кислий сир, то доведеться додати більше цукру. Але, чим більше цукру, тим більше рідини утворюється при варінні всередині вареника.)
  5. Дістаємо тісто з холодильника і відрізаємо невеликий шматочок. Розкачуємо в тонкий пласт і кулінарним кільцем (діаметром 10 см) або склянкою вирізаю кружечки.
  6. На кожен шматочок тіста викладаємо сир.
  7. Закріплюємо краю. Щоб сформувати краї вареника у вигляді кіски, трохи притискаємо куточок і загортаємо. Трохи нижче знову стискаємо тісто і загортаємо. Так продовжуємо до тих пір, поки не завернутся всі краї. Щоб вареник був рівним, краєчок відрізаємо. Потім потрібно обвалювати вареник у борошні.
  8. Вливаємо воду в 5-літрову каструлю, підсолюю і чекаю закипання. Потім відправляємо туди 20 вареників і варимо вареники з сиром 5 хвилин після того, як вони спливуть.
  9. Виймаємо вареники в миску з вершковим маслом, накриваємо кришкою і струшуємо, щоб все добре перемішалося (ложкою не заважайте). Кращі домашні дитячі вареники з сиром готові. Дуже смачно подавати з вершковим маслом і бананом.