Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година
Порції: 2

Інгредієнти:
2 картоплі
оливкова олія
морська сіль

Для рибного соусу:
2 копчених скумбрії або філе форелі
1 ст. л. свіжої петрушки або цибулі
2 головки тертого сиру чеддер
1 ч. л. гарячого хрону або англійської гірчиці
2 великих ручки з маслом
морська сіль і мелений чорний перець

Для соусу з вершковим сиром:
150 г вершкового сиру
1 ст. л. каррі пасти
4 цибулини, нарізати
1 огірок нарізати кубиками
1-2 стиглих помідора
м'ята або листя коріандру
лимонний сік або сік лайма
морська сіль і мелений чорний перець

Популярні новини зараз

Автобус з українцями потрапив у ДТП за кордоном, є загиблі та поранені

Томна Ані Лорак показала, як розслабляється на ліжку, ці форми затьмарять голлівудських зірок

Згинь, нечиста сило! Потужна молитва проти зла порятує весь рід

Курс валют на 23 листопада: прийшов час рятувати кишені, що буде з гривнею

Показати ще

Приготування:

1. Розігріваємо духовку до 200 градусів.

2. Добре вимиваємо картоплю, висушуємо і кілька разів проколюємо виделкою. Виливаємо трохи оливкової олії в руки і натираємо картоплю, потім додаємо морської солі, яка повинна прилипати до масла. Поміщаємо в духовку і випікаємо протягом 1,5 години, в залежності від розміру картоплі. Після запікання картопля має бути золотисто-коричневою і хрусткою на зовнішній стороні.

3. Розрізаємо печену картоплю навпіл і виделкою витягуємо м'якоть. Солимо форель і додаємо петрушку або цибулю, три чверті сиру, хрін або гірчицю, масло і перемішуємо з картопляною м'якоттю. Приправляємо за смаком сіллю і свіжомеленим чорним перцем.

4. Для начинки з вершкового сиру змішуємо всі інгредієнти вершкового сиру і приправляємо за смаком, сіллю і перцем.

5. Розрізаємо приготовану картоплю і готовим соусом поливаємо зверху: він буде танути і прекрасно доповнювати картоплю.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт омлету з пряними травами.