До Нового року залишилося зовсім небагато, а це означає, що пора підготувати вже меню до свята. Незважаючи на те, що це рік свині не варто думати, що потрібно робити її основною стравою. Адже є величезна кількість інших цікавих варіантів, про які ми б і хотіли розповісти вам.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДалі в тексті ми опишемо для вас найкращі бюджетні, новорічні, корпоративні, цікаві, гарячі і будь-які інші страви, які ви можете приготувати на Новий рік.
Потрібно сказати трохи більше про символ Нового року 2019. Вважається, що свиня не дуже-то вибаглива в їжі, а значить догодити їй буде досить просто. Тому скласти корисне, смачне і креативне меню на Новий рік буде нескладно.
Що можна готувати на Новий рік 2019, а що не можна
Давайте спочатку розберемося з найважливішим питанням, адже існують певні правила, які свідчать, що повинно бути на святковому столі в Новий рік тої, чи іншої тварини. Звичайно, мало хто звертає на це увагу, але все одно досить цікаво.
Ось список продуктів, які можна готувати на Новий рік 2019:
- Овочі в будь-якому вигляді
- Рибу
- М'ясо, крім свинини
- Гриби
- Фрукти
- Крупи
Вважається, що свині дуже люблять овочі та зелень, тому їх на новорічному столі має бути якомога більше. Крім цього не забуваємо, що колір цього Нового року червоний, тому бажано, щоб на святковому столі стояло хоча б два блюда цього відтінку.
А це список продуктів, які не можна готувати на Новий рік 2019:
- Шашлики
- Свинину по-французьки
- Відбивні
- Паштет зі свинячої печінки
- Свиняче м'ясо в будь-якому вигляді
- Окорок, корейку, карбонад, сальтисон
- Ковбасу, де є свиняче м'ясо
Тут все досить очевидно. Кращі не їсти головний символ свята. Тим більше, будь-які інші види м'ясо готувати на Новий рік не заборонено, тому як викрутитися ви точно знайдете.
Банкетне меню: рецепти
Якщо ви не збираєтеся йти в кафе, або ресторан на свято, але хочете накрити схожий стіл у себе вдома, то саме кілька наступних рецептів вам допоможуть в цьому. Читайте уважніше.
Почнемо з найпростішого, але це блюдо дійсно дуже важливе. Адже гарнір повинен бути на кожному столі.
Запечена картопля
Інгредієнти на 4 порції:
Картопля - 1 кг
Рослинна олія - 4 ложки столові
Сіль - 1 ч.л.
Перець мелений - 1 ч.л
Рецепт:
Після того, як почистили картоплю і добре її помили, потрібно розрізати її вздовж на 4 частини. Далі солимо, перчимо і поливаємо маслом.
Далі все дуже просто: кожну скибочку на змащене маслом деко і запікаємо 35 - 45 хвилин при 180 градусах.
Також, ви можете додати будь-які спеції за смаком.
Рецепт гарячого блюда: Куряча грудка під «шубою»
Інгредієнти на 8 порцій:
Куряче філе - 1.5 кг.
Зубки часнику - 5 шт.
Твердий сир - 300 гр.
Борошно - 1 склянка
Майонез - 6 ст.л.
Гірчиця - 1 ч.л.
Сіль, перець, рослинне масло і спеції за смаком.
Рецепт приготування:
Спочатку потрібно розрізати грудки на порційні частини - приблизно півтора см. кожна.
Після цього кожен шматочок потрібно окремо посолити, поперчити, додати приправ і після цього обмотати в харчову плівку і трохи відбити кухонним молотком. Після цього плівку можна зняти.
Вже після цього обвалюємо м'ясо в борошні і добре його обсмажуємо в рослинному маслі до золотистого кольору.
Переходимо до начинки: потрібно змішати сир, зелень (якщо є), часник, майонез і гірчицю.
Кожен обсмажений шматок викладаємо на застелена пергаментом деко, а зверху м'ясо покриваємо начинкою. Зверху додаємо ще один шар тертого сиру.
Після цього м'ясо потрібно запікати близько 20 хвилин при 200 градусах.
Так, у нас вже є гарнір і одне основне блюдо, давайте додамо ще одне і салат, такого столу на Новий рік цілком вистачить великої компанії.
Вишукане блюдо: курячі рулетики з твердим сиром
Інгредієнти на 4 порції:
Куряче філе - 1 кг.
Сир твердий - 200 гр.
Вершкове масло - 150 г.
Рослинна олія - 20 гр.
Сіль і перець за смаком
Рецепт:
Розділяємо філе на порційні шматочки, відбиваємо, солимо і додаємо перець.
Ділимо сир і масло на рівну кількість порцій (стільки ж, скільки і порцій філе) у вигляді прямокутників.
Після цього кладемо на кожен зі шматочків м'яса по порції сиру і масла, звертаємо в рулет і закріплюємо це зубочисткою.
Обсмажуємо заготовки на сковороді до золотистого кольору, а потім викладаємо їх на змащене маслом деко і ставимо в духовку. Випікаємо близько півгодини при 200 градусах.
Недороге блюдо: салат з крабовими паличками
Складові:
Крабові палички - 200 гр.
Сир твердий - 100 г.
Майонез - 50 г.
1 зубчик часнику
Ядра волоського горіха
Рецепт:
Спочатку потрібно натерти крабові палички і сир. Часник же пропускаємо через прес.
Волоські горіхи потрібно подрібнити.
Тепер змішуємо сир, горіхи, часник з майонезом. Після цього з маси, яка у нас вийде потрібно зробити невеликі кульки по 3 см. Обвалюємо їх в стружці з крабових паличок і відправляємо в холодильник.
Бюджетне меню на Новий рік
Всі ми розуміємо, що Новий рік - це велике свято, але витрачати половину, або навіть 2/3 зарплати своєї не варто. Тому ми вирішили написати для вас, як дешево і бюджетно можна накрити стіл на Новий рік.
Бюджетне блюдо: жульен з куркою
Складові:
Куряча грудка
Цибулина – 1
Рослинна олія - 1 ст.л.
Вершки - 100 гр.
Твердий сир - 150 гр.
Сіль за смаком
Спосіб приготування:
Спочатку потрібно помити і просушити курячу грудку. Після цього нарізаємо її кубиками і варимо в солоній воді близько 15 хвилин.
Цибулину також нарізаємо кубиками і після цього обсмажуємо до золотистого кольору.
В курку потрібно додати вершки і томити близько 5-7 хвилин. Після цього знімаємо з вогню.
Сир натріть на дрібній тертці. Розкладіть жульен в вафельні тарталетки і посипте тертим сиром.
Просте блюдо: олів'є
Складові:
Солоні огірки
Сметана
Картопля
Яйця
Майонез
Морква
Варена ковбаса
Консервований горошок
Сіль і перець
Як приготувати:
Тут все дуже просто і нічого нового вигадувати не треба. Потрібно все порізати кубиками, заправити майонезом і дуже ретельно перемішати. Сіль і перець додаємо за смаком. І залишаємо наш салат на якийсь час в холодильнику.
Прості закуски: рулети з шинки
Інгредієнти:
Шампіньйони - 200г
Шинка - 200 г.
Сир - 100 г.
Майонез - 1 ст. л.
Оливки, або маслини - 50 г.
Сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
Спочатку потрібно відварити гриби в солоній воді. Після того, як вони охолонуть дрібно нарізаємо.
Шинку ж ріжемо тонкими скибочками, після цього змішуємо гриби з твердим сиром, який попередньо дрібно натираємо.
Отриману масу викладіть на скибочки шинки і скрутіть рулетики. Викладіть страву на листя салату і прикрасьте маслинами або оливками.
Оригінальна страва: курячі гомілки в листковому тісті
Інгредієнти:
Курячі гомілки - 8-10 шт.
Вершкове масло - третину склянки.
Соус до смаку
Листкове тісто - 250 гр.
Яйце -1 шт.
Твердий сир - 50-10 гр.
Спеції за смаком
Обсмажені насіння кунжуту - 2 ч.л.
Спосіб приготування покроково:
Спочатку потрібно помити курячі гомілки і зняти з них шкіру.
Після цього вершкове масло розігріваємо на сковороді і додаємо туди соус. Викладаємо гомілки на сковорідку і чекаємо поки маса почне кипіти. Після цього зменшуємо вогонь і залишаємо там гомілки приблизно на пів години, не забувайте періодично їх перевертати. Через 30 хвилин потрібно вимкнути вогонь і дати охолонути страві при кімнатній температурі.
Листкове тісто треба розкачати і нарізати на 8-10 скибочок (1 на кожну гомілку). Скибочки потрібно змастити маслом, посипати спеціями і сиром.
Далі розігріваємо духовку до 180 градусів, кладемо туди тісто, в нього загортаємо гомілки, змащуємо їх маслом і присипаємо кунжутом.
Приберіть деко з ніжками в духовку і випікайте близько 13-15 хвилин до золотистого кольору.
Тепер ви знаєте, що можна приготувати перед Новим роком і у вас без проблем вийде накрити новорічний стіл.