Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1-2 години
Порції: 4

Інгредієнти:

6 шт. буряка

3 середніх червоних цибулини

4 часникових гвоздики

Популярні новини зараз
Головне за 6 грудня: ТЦК гребуть тяжко-хворих, тарифи зростуть у 2026, а ПриватБанк зрізає ліміт пенсіонерам 12 днів із снігом і дощем: прогноз погоди перед Новим роком змусить українців змінити плани Зміни у зимових канікулах: як будуть відпочивати школярі Чекайте допомогу від держави: призначать виплати на півроку
Показати ще

4 ст. л. оливкової олії

50 мл рослинного бульйону

2 ст. л. бальзамічного оцту

1 гілочка чебрецю

сіль і мелений чорний перець

Приготування:

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

2. Поміщаємо буряк, червоний лук, часник, гілочки чебрецю і оливкову олію в сковороду для обсмажування середнього розміру, переконавшись, що овочі добре покриті оливковою олією.

3. Смажимо протягом півтори години, поки буряк не стане м'яким. Очищаємо і нарізаємо приготовані овочі і відкладаємо в сторону.

4. Щоб зробити глазур, ставимо сковороду на середній вогонь і розігріваємо, додавши бульйон, бальзамічний оцет і нарізаний чебрець.

5. Доводимо це до кипіння, стежачи за тим, щоб суміш перемішувалася до тих пір, поки рідина не зменшилася до сиропоподібної консистенції.

6. Викладаємо буряк, червоний лук і часник акуратно на підігрітому блюді і поливаємо глазур'ю. Негайно подаємо.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт стручкової квасолі з яйцем і помідорами.