Якщо додати в каву пекучий перець, апельсиновий сік або яєчно-медову заправку — день заграє новими яскравими фарбами. Про це повідомляє Clutch.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПредставляємо вам 3 неймовірних рецепти:
Кава з перцем і морозивом
Склад:
- Мелена кава – 4 ч. л.
- Гаряча вода – 300 мл
- Червоний перець, мелений – 1/8 ч. л. (або на кінчику ножа)
- Пломбір – 100 г
- Стручок червоного перцю – для прикраси
Спосіб приготування:
- Залити мелену каву з червоним перцем у френч-пресі на 4-5 хвилин. У бокал викласти по 50 р. пломбіру.
- Влити заварену каву в келихи. Прикрасити кожен келих стручком червоного перцю.
Кави з апельсиновим соком
Склад:
- Мелена кава – 4 ч. л.
- Гаряча вода – 200 мл
- Апельсиновий сік – 100 мл
- Кориця, гвоздика – за смаком
- Апельсин частинками – для прикраси
Спосіб приготування:
- Залити мелену каву і спеції гарячою водою (t=95-100C) у френч-пресі. В келихи, попередньо прогріті, налити апельсиновий сік.
- За 4-5 хвилин влити каву в келихи. Прикрасити келихи часточками апельсина і корицею.
Кави з яйцем
Склад:
- Мелена кава – 4 ч. л.
- Гаряча вода – 150 мл
- Яєчний жовток – 1шт.
- Мед – 30 мл
- Сіль – на кінчику ножа
Спосіб приготування:
- Ретельно перемішати мелену каву, мед і жовток. Рівномірно прогріти турку, насипавши сіль на її дно.
- Залити отриману суміш гарячою водою в турці.
- Довести до кипіння, але не кип'ятити(!), дозволяючи пінці піднятися до країв турки. Каву процідити через сито перед подачею.
Нагадаємо, 5 смачних рецептів чаю для яскравого настрою.
Як повідомляв портал "Знай.uа", кава – не просто популярний напій. Про нього ходить безліч легенд, а історія його розвитку продовжується донині.
Також "Знай.uа" писав, як напій з Азії змінив життя європейців.