День святого Валентина - ідеальний час для приготування романтичної вечері. Меню краще спланувати заздалегідь, щоб потім не бігати в пошуках потрібного продукту. Ми підготували ТОП кращих рецептів на 14 лютого, щоб порадувати коханого. Адже що не зближує краще, ніж смакота.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЩо приготувати на День святого Валентина: гарячі страви
Романтичні ідеї вечері ніяк не можна уявити без ситного другої страви. Пам'ятайте, що навіть з найпростіших інгредієнтів можна приготувати оригінальну і смачну вечерю, яка буде нітрохи не гірша ресторанної.
Тріска з моцарелою і базиліком в беконі
Для страви знадобиться:
- Філе тріски - 150 грамів
- Бекон - 60 грамів (3-4 Слайса)
- Базилік - 10 грамів
- Сир моцарела - 50 грамів
- Міні-шпинат - для подачі
- Оливкова олія - 30 мл
- Орегано, сіль, білий перець - за смаком
Як готувати:
Філе риби потрібно вимити в холодній воді, нарізати шматочками по 30 грамів. Додати пару вимитих листочків базиліка, орегано, сіль і перець, скропити оливковою олією, добре перемішати. Залишити маринуватися на 1,5 години. Помити і просушити базилік. Нарізати тонкою соломкою. Натерти на дрібній тертці моцарелу. Змішати базилік і сир, додати перець.
Шматочки риби злегка відбити. Розкласти начинку – сир зі спеціями – і загорнути рулетиками. Потім їх загорнути в бекон і зафіксувати шпажкою. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 7-8 хвилин. Подавати гарячими, прикрасивши вимитими листям.
Зелений бульйон з реберцями
Якщо хочете приготувати жирний бульйон, то візьміть рульку, але варити її потрібно до того моменту, як м'ясо відокремиться від кісток. Тоді бульйон буде дуже наваристий і ситний.
Для страви знадобиться:
- Свиняча рулька або копчені ребра - 600 грамів
- Зелений горошок (заморожений) - 300 грамів
- Шпинат заморожений - 300 грамів
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Вода - 2 літри
- Сіль за смаком
- Соняшникова олія для смаження
Як готувати:
Спочатку злегка відварити рульку або свинячі реберця в підсоленій воді, остудити і обсмажити на розігрітій олії до рум'яної скоринки. У бульйон покласти, не розморожуючи, горошок, шпинат, цибулю. Коли овочі готові, вийняти їх і пюрировати з бульйоном до бажаної консистенції. Розлити по тарілках, додати підсмажені копченості та листя шпинату. Подавати з грінками. Таке блюдо в святковому меню обов’язково сподобається вашому коханому.
Готуємо салати на 14 лютого: кращі кулінарні рецепти
Цей смачний салатик, можливо, стане вашим фірмовим блюдом.
Для страви знадобиться:
- Куряча грудка - 400 грамів
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Яйце - 3 шт.
- Сир твердий - 70-80 грамів
- Майонез - 160 грамів
- Олія - 2 ст. л.
- Сіль, чорний мелений перець - за смаком
Як готувати:
Розжарити сковорідку і на рослинному маслі обсмажити дрібно нарізану цибулю. Збити яйце з сіллю і посмажити на рослинному маслі млинці. Відварити куряче філе в підсоленій воді до готовності, остудити і нарізати дрібно в довільній формі. Очистити від шкірки свіжі огірки і порізати брусочками. Сир натерти на крупній тертці.
Салат викладати шарами: м'ясо куряче, змастити майонезом, обсмажену цибулю, огірки, змастити майонезом, посолити і поперчити, потім нарізані яєчні млинці, теж змастити майонезом, зверху натертий сир. Прикрасити салат по своєму бажанню. Залишити на 30 хвилин.
А цей ситний салат для справжнього чоловіка! Коханий напевно оцінить ваші старання.
Для страви знадобиться:
- Відварена яловичина - 150 грамів
- 5 маленьких помідорів чері або 1 середній томат
- Перепелині яйця - 3-4 шт.
- Листя зеленого салату
Для соусу:
- Оливкова олія 1 ч.л.
- Яблучний або бальзамічний оцет - 1 ч.л.
- Гірчиця - 1 ч.л.
- Часник - 2 зубки
- Сіль перець - за смаком
Як готувати:
Варену яловичину нарізати соломкою. Листя салату порвати руками. Для соусу змішати масло, оцет, гірчицю, додати видавлений часник, посолити, поперчити. Перемішати листя салату, м'ясо і заправку. Помідори черрі і перепелині яйця розрізати на дві частини. На тарілку викласти листя салату і м'ясо. Зверху розкласти помідори і яйця.
Салат з тунцем і авокадо
Якщо ви любите все корисне і при цьому смачне, то салат з тунцем і авокадо стане ідеальною стравою для свята.
Для страви знадобиться:
- Стиглі авокадо - 5 шт
- Помідори - 2 шт
- Червона цибуля - 1 шт
- Базилік - 1 пучок
- Яйця - 2 шт
- Консервований тунець - 2 банки
- Гірчиця - 1 ст.л.
- Лимон - 0,5
Як готувати:
Цей салат можна приготувати і на швидку руку. Найскладніше тут – підготувати авокадо. Їх потрібно добре помити, розрізати уздовж, акуратно видалити кісточки, а після чайною ложкою вичистити м'якоть. Оформлення салату будемо робити за допомогою одержаних човників – вони послужать стильними тарілками.
Далі процес приготування пройде дуже швидко і просто. Відварити яйця, остудити в холодній воді і очистити. Вимиті томати і зелень, очищену цибулю, тунця, м'якоть авокадо нарізати акуратними невеликими шматочками, заправити гірчицею, полити вичавленим з лимону соком, змішати і викласти в приготовані тарілки.
До речі, щоб цибуля не видалася надто гіркою і різкою, її краще нарізати заздалегідь і ошпарити окропом. Вона збереже свою приємну хрусткість, легкий аромат і при цьому не заглушить ніжний смак салату.
Що приготувати на День святого Валентина: випічка і солодощі
Повідлянка
Для страви знадобиться:
- Яйця - 5 шт
- Цукровий пісок - 3 ст.л.
- Фрукти - 600 грамів (ягоди або повидло)
- Ром - 3 ст.л.
- Манна крупа - 200 грамів
- Вершкове масло - 1 ст.л.
- Мигдаль - 1 стакан
Як готувати:
Акуратно відокремити яєчні білки від жовтків. Жовтки розтерти з 2 ст.л. цукру до білого кольору. Змішати з повидлом, ромом і манною крупою.
Білки збити до міцної піни, обережно ввести в тісто. Мигдаль потовкти в ступці або дрібно нарізати.
Форму для запікання змастити маслом, викласти в неї тісто, посипати цукром, що залишився і мигдалем. Духовку розігріти до 180 градусів, випікати близько 30 хвилин. Перед подачею трохи охолодити.
До речі, замість мигдалю для приготування цієї страви можна використовувати фундук. А для того, щоб швидше збити яєчні білки, попередньо охолодіть їх. Також можна додати сіль на кінчику ножа.
Перекладенець
Ще одна цікава страва з української національної кухні.
Для страви знадобиться:
- Борошно пшеничне - 4 склянки
- Вершкове масло - 400 грамів
- Сухі дріжджі 1 ст.л.
- Молоко - 0,5 склянки
- Жовтки - 8 шт
- Курага - 200 грамів
- Родзинки без кісточок - 200 грамів
- Чорнослив - 200 грамів
- 1 стакан вишні або варення, але без сиропу
- Вершкове масло - 1 ст.л.
- Яйце - 1 шт
- Цукровий пісок - 2 ст.л.
Як готувати:
Борошно просіяти на стіл, додати розм'якшене масло і порубати ножем до отримання однорідних крихт.
Дріжджі розвести в теплому молоці, додати жовтки, добре збити. З'єднати з крихтами і вимісити тісто.
Для начинки курагу, родзинки і чорнослив промити, залити гарячою водою на 20-30 хвилин, потім віджати. Курагу і чорнослив нарізати тонкими смужками. Змішати всі сухофрукти і вишню.
Тісто розділити на 5 рівних частин і розкачати тонкими пластами.
Деко змастити маслом, викласти шари тіста, перекладаючи їх начинкою. Дати піднятися протягом 30-40 хвилин в теплому місці.
Пиріг змастити збитим яйцем, посипати цукром. Духовку розігріти до 180 градусів і випікати близько 40 хвилин.
Печиво з шоколаду по-американськи
Для страви знадобиться:
- Вершкове масло - 230 грамів
- Борошно - 175 грамів
- Цукрова пудра - 100 грамів
- Крохмаль - 50 грамів
- Какао-порошок - 50 грамів
- Гіркий шоколад - 50 грамів
- Ванільний цукор - 1 пакетик
- Сіль - 0,5 ч.л.
Як готувати:
Розм'якшене вершкове масло з'єднати з цукровою пудрою, розтерти до отримання гладкої білої маси. Висипати ванільний цукор, все перемішати.
У масляну суміш просіяти крохмаль, борошно і како, знову ретельно перемішати. Додати дрібно нарізаний або натертий шоколад і сіль, замісити однорідне тісто.
Розділити тісто на 16 частин, кожну з них скачати в кульку і придавити долонею. Викласти коржі на застелений пергаментом деко на деякій відстані один від одного.
Випекти вироби протягом 20 хвилин в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці. Остудити, не знімаючи з листа.
Готове печиво зняти лопаткою з пергаменту і подати до столу. Таке блюдо точно прикрасить святковий стіл для вашого коханого.
Оригінальний сніданок на День святого Валентина: кращі варіанти
Млинці з лососем, сиром і огірком
А закуски з тонких смачних млинців з різними начинками завжди виручать, якщо потрібно швидко і красиво сервірувати. Смачно і красиво!
Знадобиться для млинців:
- Борошно - 1 склянка
- Молоко - 2 склянки
- Яйця - 2 шт
- Цукор - 1,5 ч.л.
- Сіль - 1 щіпка
- Соняшникова олія - 2 ст.л.
Для начинки:
- Лосось солоний - 250 грамів
- Вершковий сир - 150 грамів
- Огірок - 1 шт
- Петрушка - за смаком
Як готувати:
Змішати інгредієнти для тіста, в сковородці підігріти масло, спекти млинці. Вимити огірок, нарізати уздовж пластинками. У лосося зрізати шкіру, видалити кісточки, нарізати рибу скибочками. Половину поверхні млинців змастити сиром, покласти шматочки огірка і риби, посипати петрушкою і згорнути млинці рулетами. Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Романтичні ідеї для торта
Не можете вирішити, який торт приготувати до 14 лютого? Ми пропонуємо презентувати своєму коханому романтичний шоколадний тортик.
Головний секрет таких ласощів: потрібно вчасно вимкнути духовку, щоб краї випічки пропеклися, а серединка залишилася рідкою.
Для приготування знадобиться:
- Пшеничне борошно - 1,5 ст.л.
- Курячий жовток - 3 шт
- Куряче яйце - 2 шт
- Горький шоколад - 200 грамів
- Цукровий пісок - 2 ст.л.
- Вершкове масло - 100 грамів
- Сіль - 1 щіпка
Для білої глазурі:
- Білий шоколад - 100 грамів
- Цукор - 1 ст.л.
- Вершкове масло - 1 ч.л.
- Молоко - 1 ст.л.
Як готувати:
Темний шоколад і масло розтопити. Яйця і жовтки засипати цукровим піском, збити міксером в піну. Влити яєчну масу в шоколадну, помішуючи лопаткою в одному напрямку, щоб не порушити структуру тіста. Інакше це може відбитися на пишності випічки: тісто погано підніметься.
Борошно просіяти з сіллю, додати в яєчно-шоколадну масу. Все ретельно перемішати до однорідності. Рівномірно розкласти тісто по плоскій формі для випічки. Розрівняти верхній шар.
Поставити форму в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Випікати 7-10 хвилин. Остудити і розрізати на два коржі. Для глазурі шоколад, цукор, масло, молоко розтопити. Покрити тістечка, дати глазурі застигнути. Перед подачею випічку розрізати на порції, прикрасити по своєму смаку. Наприклад, свіжими або консервованими ягодами.