Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 30 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
1 ст. л. борошна
1 кг курячого філе
4 ст. л. оливкової олії
1 цибуля-порей
2 стебла селери
2 зубчики часнику
2 морквини
200 г гарбуза
500 мл курячого бульйону
3 ст. л. вершків
3 ст. л. порізаної петрушки
500 г дріжджового листкового тіста
1 яйце
Приготування:
1. Курку нарізаємо на невеликі кубики і кладемо в пакет. Засипаємо борошно і добре трясемо, щоб м'ясо покрилося рівним шаром.
2. Розігріваємо половину оливкової олії в сковороді на середньому вогні і смажимо курку приблизно 5 хвилин до золотистої скоринки. Перекладаємо на тарілку.
3. У цій сковороді розігріваємо масло і кладемо нарізаний порей, селеру і часник і смажимо 4 хвилини з морквою, гарбузом і бульйоном, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо 30 хвилин. Додаємо вершки і петрушку.
4. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Викладаємо половину тіста на деко і злегка притискаємо. Розкачуємо другу половину тіста і вирізаємо за розміром першій.
5. Викладаємо начинку на тісто і зверху накриваємо другим листом. Защипуємо краї і ножем робимо 2 прорізи в верхньому шарі тесту. Злегка змащуємо збитим яйцем верх пирога і ставимо в духовку на 30 хвилин до золотистого кольору.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт картопляної запіканки з куркою і зеленню.