Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

1 склянка сухиз білих грибів

1,5 склянки кип'яченої гарячої води

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

4 ст.л. оливкової олії

1 середня дрібно порізана цибуля

2 ч.л. паприки

500 г печериць

сіль та перець за смаком

250 мл вершків

200 мл сметани

2 ст.л. зелені

Приготування:

1. Промиваємо усі гриби і замочуємо на 30 хвилин у воді.

2. Свіжі гриби очищаємо, промиваємо. Нарізаємо на дві частини.

3. Далі у глибокій сковороді або каструлі з товстим дном розігріваємо оливкову олію, смажимо цибулю та 1 ч.л. паприки до золотистого кольору. Додаємо свіжі гриби, смажимо на сильному вогні 5-7 хвилин.

4. В іншій каструлі доводимо до кипіння сухі гриби з водою. Додаємо вершки та сметану. Солимо, перчимо і варимо 20 хвилин на середньому вогні. Робимо в блендері пюре.

5. Повертаємо соус на вогонь, додаємо готові гриби, приправляємо та розливаємо по тарілках.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт картоплі по-селянськи.