Час приготування: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • тісто
  • 5 шт. картоплі
  • 0,5 л води
  • 40 г свіжих дріжджів
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 800-1000 г борошна
  • для начинки:
  • качан капусти
  • 1 морква
  • 1 склянку води
  • 4 ст. л. оцту
  • сіль і перець за смаком

Популярні новини зараз
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Показати ще

Приготування:

  1. Цього разу ми покажемо вам як смачно приготувати пиріжки, які підійдуть під час Великого посту. Такий рецепт готується дуже легко і відмінно різноманітить ваше повсякденне меню під час посту.
  2. Для приготування пиріжків з капустою нам знадобляться такі інгредієнти: морква, капуста, оцет, вода, борошно, картопля, цукор, дріжджі. Приступимо.
  3. Для начинки дрібно шаткуємо капусту, моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо кубиками.
  4. Все добре перемішуємо і відправляємо на сковорідку.
  5. Додаємо оцет і заливаємо водою і ставимо гаситися під кришкою. Через 15 хвилин додаємо трохи олії, сіль, чорний мелений перець, все добре перемішуємо і тушкуємо ще поки не випарується вся волога.
  6. Для тіста картоплю чистимо, ріжемо на 4 частини, заливаємо 0,5 літра води, додаємо чайну ложку солі і варимо до готовності, як звичайне пюре.
  7. Разом з водою розминаємо картоплю і ставимо охолоджуватися.
  8. Поки картопля остигає готуємо дріжджі - 40 грам свіжих дріжджів засипаємо 2 ст. л. цукру і добре подрібнюємо.
  9. Коли картопля буде не гаряче 40 градусів додаємо дріжджі і перемішуємо.
  10. Просіваємо борошно, додаємо картоплю. Перемішуємо ложкою і поступово додаємо борошно. Вимішувати до тих пір, поки тісто перестане прилипати до рук.
  11. Тісто кладемо у велику миску, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 40 хвилин.
  12. З готового тіста формуємо пиріжки з начинкою, даємо полежати хвилин 5 і відправляємо на гарячу сковорідку з олією. Приємного апетиту!