Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 250 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 250 г родзинок
  • 1 кг борошна
  • 450 мг молока
  • 7 яєць
  • 50 г сухих дріжджів
  • 250 г вершкового масла
  • 250 г цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 1/2 ч. л. солі

Популярні новини зараз
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування "Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Показати ще

Приготування:

Готуємося до свята разом. Сьогодні ми покажемо вам найсмачніший і улюблений усіма рецепт класичної паски, без якої важко уявити свято. Для приготування святкової паски нам буде потрібно: борошно, молоко, родзинки, яйця, дріжджі, вершкове масло, цукор, сіль. Приступимо.

  1. Для початку гріємо молоко, додаємо дріжджі і половину борошна, розмішуємо до отримання однорідної маси. Накривши рушником, ставимо у тепле місце.
  2. Далі розділяємо білки і жовтки. До жовтків додаємо та перетираємо два види цукру, а до білків — сіль, збиваємо до утворення піни.
  3. Коли опара збільшилася вдвічі, спочатку вливаємо жовтки з цукром і перемішуємо. Далі — змішуємо з розм'якшеним маслом. Наступні — білки з сіллю. Утворену масу добре перемішуємо.
  4. Додаємо залишки борошна і починаємо місити тісто. Воно виходить м'яким і не прилипає до рук. Залишаємо накрите тісто на 30 хвилин в теплому місці.
  5. На 20 хвилин замочуємо родзинки і, злив з нього воду, додаємо в тісто. Перемішуємо.
  6. Формочки змащуємо маслом. Викладаємо тісто на 1/3 висоти і залишаємо підніматися.
  7. Розігріваємо духовку, випікаємо 35–40 хвилин при 180 градусах.
  8. Виймаємо і прикрашаємо. Приємного апетиту!