Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порції: 12

Інгредієнти:

  • рослинна олія
  • 3 цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • сіль за смаком
  • 1/2 кг печериць
  • 700 г картоплі
  • пучок кропу
  • 3 ст. л. крохмалю
  • приправа для картоплі

Популярні новини зараз
Пекельна спека нарешті залишить територію України – які сюрпризи готує нам серпень Українцям приготували подорожчання ще двох тарифів: за що доведеться платити більше Українців, які відкладали долари чи євро змусять сплатити штраф: 20% від суми Українці отримають рахунки за світло з несподіваними сумами: підвищення тарифу відчують не всі
Показати ще

Приготування:

Для приготування пісної грибний запіканки нам знадобляться такі інгредієнти: цибуля, часник, гриби шампіньйони, картопля, зелень, рослинна олія, спеції за смаком. Приступимо.

  1. Очищаємо печериці і дрібно нарізаємо їх. Нарізаємо також ріпчасту цибулю і викладаємо її в масло на розігріту сковорідку разом з грибочками. Тушкуємо ці інгредієнти на малому вогні, поки не випарується весь сік, рясно випущений печерицями.
  2. Очищаємо зубчики часнику і пропускаємо їх через прес. Подрібнюємо ножем вимитий пучок кропу.
  3. Додаємо до грибів і цибулі кріп з часником, солимо і перемішуємо все на сковороді.
  4. Очищені картоплини натираємо на тертці, заливаємо склянкою окропу і відставляємо на п'ять хвилин. Потім відкидаємо запарені картоплю на друшляк, даємо всієї рідини стекти і в окремому посуді змішуємо картоплю з крохмалем і спеціальної приправою.
  5. Змащуємо рослинним маслом дно жароміцної форми для випічки і покриваємо його шаром тертого картоплі.
  6. Другим шаром кладемо на картоплю обсмажені гриби. Акуратно розрівнюємо їх за допомогою виделки або лопатки. При необхідності додаємо трохи солі.
  7. Чергуємо шари, поки не закінчаться інгредієнти.
  8. Верх запіканки змащуємо рослинним маслом. Найпростіше зробити це силіконової пензликом.
  9. Запікаємо страву при температурі 180 градусів протягом 40-50 хвилин.