Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 2 години
Порції: 12
Інгредієнти:
- рослинна олія
- 3 цибулини
- 3 зубчики часнику
- сіль за смаком
- 1/2 кг печериць
- 700 г картоплі
- пучок кропу
- 3 ст. л. крохмалю
- приправа для картоплі
Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще
Приготування:
Для приготування пісної грибний запіканки нам знадобляться такі інгредієнти: цибуля, часник, гриби шампіньйони, картопля, зелень, рослинна олія, спеції за смаком. Приступимо.
- Очищаємо печериці і дрібно нарізаємо їх. Нарізаємо також ріпчасту цибулю і викладаємо її в масло на розігріту сковорідку разом з грибочками. Тушкуємо ці інгредієнти на малому вогні, поки не випарується весь сік, рясно випущений печерицями.
- Очищаємо зубчики часнику і пропускаємо їх через прес. Подрібнюємо ножем вимитий пучок кропу.
- Додаємо до грибів і цибулі кріп з часником, солимо і перемішуємо все на сковороді.
- Очищені картоплини натираємо на тертці, заливаємо склянкою окропу і відставляємо на п'ять хвилин. Потім відкидаємо запарені картоплю на друшляк, даємо всієї рідини стекти і в окремому посуді змішуємо картоплю з крохмалем і спеціальної приправою.
- Змащуємо рослинним маслом дно жароміцної форми для випічки і покриваємо його шаром тертого картоплі.
- Другим шаром кладемо на картоплю обсмажені гриби. Акуратно розрівнюємо їх за допомогою виделки або лопатки. При необхідності додаємо трохи солі.
- Чергуємо шари, поки не закінчаться інгредієнти.
- Верх запіканки змащуємо рослинним маслом. Найпростіше зробити це силіконової пензликом.
- Запікаємо страву при температурі 180 градусів протягом 40-50 хвилин.