Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 45 хвилин
Порції: 1
Інгредієнти:
- гарбуз
- 50 г вершкового масла
- 3 ст. л. цукру
- 2 ст. л. родзинок
- 1/2 склянки рису
- 1 склянку води
- 1 груша
Популярні новини зараз
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Показати ще
Приготування:
- Рис відварюємо до напівготовності. Приблизно хвилин 15. Півсклянки рису заливаємо водою у співвідношенні 1:2. Ставимо на вогонь і відварюємо 15 хв.
- Поки вариться рис, готуємо гарбузове наповнення. Гарбуз очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.
- Грушу ретельно вимиваємо, очищаємо від серединки і натираємо на крупній тертці.
- Родзинки попередньо заливаємо гарячою водою. Після того як вони злегка обмякнуть, просушуємо їх від зайвої води. Можна викласти на сито або рушник.
- Тепер разом змішуємо натертий гарбуз і грушу, родзинки і 2 столові ложки цукру. Цукор можна додавати в начинку або посипати ним в процесі її викладання. Ось гарбузове наповнення готово.
- У форму для випічки, змащену олією викладаємо шар рису, присипаємо цукром. Тоненькими слайсами викладаємо масло.
- Поверх рису викладаємо начинку з гарбуза.
- Все це, повторюємо ще раз: спочатку рис, а поверх - гарбузова начинка. Таким чином ми отримали подвійне пошарове чергування рису і начинки з гарбузом.
- Включаємо духовку на 180 градусів і ставимо запіканку випікатися. Для повної готовності необхідно приблизно 30-40 хвилин.