Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 80 мл рослинної олії
  • 2 цибулини середнього розміру
  • 2 моркви
  • сіль за смаком
  • 150 г чорносливу
  • 1/2 склянки рису
  • 150 г кураги
  • куркума за смаком
  • барбарис за смаком

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Приготування:

Сьогодні ми будемо готувати смачний рецепт плову з сухофруктами, який відмінно підійде під час Великого посту як щоденна страва. Плов має цікавий пікантний смак, приємний аромат і просто відмінно насичує. Їжте його під час обіду або вечері і точно не пошкодуєте.

Для приготування цього рецепту нам знадобляться: рис (можна використовувати білий, жасминовий, бурий і тд), морква, чорнослив, курага, різні спеції (ми використовували куркуму і барбарис). Так само можна за бажанням додати родзинки. Приступимо.

  1. Для початку промиваємо сухофрукти під холодною водою. Даємо їм трохи обсохнути на рушнику або паперовій серветці.
  2. Цибулю і моркву чистимо й нарізаємо так, як ви зазвичай робите це для плову.
  3. Рис слід багаторазово промити холодною водою, щоб змити весь крохмаль який часто сприяє злипанню крупи.
  4. Далі в казані або чавунній каструлі розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ній послідовно цибулю і моркву. Злегка солимо і все ретельно перемішуємо.
  5. Після цього кладемо на дно каструлі курагу, чорнослив і промитий рис, але вже не перемішуємо їх. Присипаємо зверху куркумою, яка забезпечить страві прекрасний колір і аромат.
  6. Заливаючи плов окропом струмінь води направляємо на шумівку, таким чином вода, стікаючи крізь маленькі дірочки, не порушить цілісності шарів рису і сухофруктів. Рівень води повинен бути на три сантиметри вище ніж рівень продуктів.
  7. Кипіння води повинно продовжуватися до повного її випаровування. У цей момент рис буде ще трохи твердим.
  8. Коли води вже не залишиться, великою ложкою формуємо вміст каструлі в "гірку", накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися ще приблизно на 15-20 хвилин.
  9. Злегка струшуючи казан (каструлю), обережно перемішуємо плов. Готово, можна подавати. Приємного апетиту!