Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 4 кг капусти білокачанної
  • 200 г моркви
  • 300 г кислих яблук
  • 100 г солі

Популярні новини зараз
Похід у ТЦК перевернув життя IT-фахівців: "Змінився світогляд. Це ж*па" Сукня за 8 млн грн, вілла росіян і Максим Галкін - тамада: весілля киян у Комо розлютило українців Українці отримають від ПФУ нові виплати, і це не пенсія: кому прийдуть додаткові гроші Українці не можуть скористатися перевагами двозонних лічильників: чому немає обіцяної економії
Показати ще

Приготування:

  1. Капусту дрібно шинкуємо. Моркву очищаємо і натираємо на великій тертці.
  2. Вимиваємо добряче яблука, видаляємо з них серцевину, розрізаємо на скибочки або половинки.
  3. Капусту змішуємо з морквою і сіллю, перетираємо руками до появи соку. Зберігаємо обов'язково пропорцію з додавання солі (на кожен 1 кг капусти 25 г солі), щоб не була солона капуста.
  4. Додавши яблука, перемішуємо все разом з капустою.
  5. Тепер капусту кладемо в посуд для квашення, руками добре ущільнюємо.
  6. Зверху кладемо вантаж близько 5 кг та залишаємо капусту в в кімнаті приблизно на одну добу.
  7. Не забуваємо протикати капусту кілька разів на день, щоб випустити повітря.
  8. Як перестане виділятися газ, переставляємо квашену капусту з яблуками в прохолодне місце.
  9. Стежимо, щоб квашена капуста була повністю покрита розсолом.
  10. Пісна квашена капуста з яблуками буде готова через 3-4 дні (залежить від температури зберігання).
    Коли квашена капуста з яблуками готова, просто перекладаємо ії у трилітрову банку та зберігаємо у холодильнику.