Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 30 хвилин
Порції: 3-4
                
Інгредієнти:
- 200-300 г курячого філе
 - 6-8 шт. печериць або інших грибів
 - 1 ріпчаста цибуля
 - рослинне масло для смаження
 - сіль за смаком
 - чорний перець за смаком
 
Білий гриб вершковий соус:
- 200 мл молока або вершків
 - 1 ст. л. борошна
 - 20 г вершкового масла
 - зелень за смаком
 - сіль і перець за смаком
 
                
Приготування:
Простий рецепт з фото покроково. Курка з печерицями в білому вершковому соусі - це рецепт, який швидко робиться і ідеально доповнить будь-який стіл. Щоб приготувати цей рецепт з грибами в вершках куряча грудка повинна бути свіжою і дуже добре просочитися вершковим або сметанним соусом. Такі рецепти можна також готувати в молоці. Перед вами покроковий рецепт страви з куркою в білому грибному соусі з вершками. Приступимо.
- Куряче м'ясо вимити, обсушити і нарізати невеликими шматочками.
 - Печериці (можна замінити лисичками) вимити, обсушити і нарізати пластинками (невеликі гриби можна розрізати на 2-4 частини).
 - Цибулю очистити і дрібно нарізати.
 - На розігрітій з рослинним маслом сковороді обсмажити цибулю 2 хвилини.Обсмажену цибулю видалити з сковороди, залишаючи масло.
 - У тій же сковороді на сильному вогні, готуємо шматочки курки до напівготовності 3 хвилини.
 - Курячих грудок перекласти зі сковороди. Для соусу в тій же сковороді обсмажити гриби 3 хвилини (за необхідності, під час смаження можна доливати в сковороду трохи олії).
 - З'єднати разом в сковороді: смажені гриби з цибулею і куркою, знову поставити на вогонь, посолити і поперчити.
 - Додати борошно і перемішати.
 - Влити підігріте молоко або вершки, помішуючи, щоб не утворилися грудки і добре перемішати. Грибна підливка готова.
 - Додати рубану зелень, трохи посолити і поперчити за смаком, додати спеції і тушкувати, періодично помішуючи, 3-4 хвилини. Тушкована курка готова.
 - Вимкнути вогонь, додати в сковороду, де тушковане м'ясо шматочок вершкового масла, накрити кришкою і дати настоятися 5-7 хвилин. Блюдо готове, можна подавати з овочами в духовці, з рагу, як гарячі закуски або додати підливу до макаронів або іншому гарніру.