Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 2 ст. л. солі
- окріп
Приготування:
Сьогодні ми покажемо як приготувати і скільки правильно варити яйця часу, щоб вони вийшли не круто і не в мішечок, а саме всмятку. Готування займає всього кілька хвилин. Все що треба, щоб зварити таке яйце - це звичайно ж курячі яєчка, сіль і гаряча вода.
Популярні новини зараз
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Показати ще
- Якщо покласти яйця в холодну воду, то потрібно дочекатися закипання, зменшити вогонь і залишити варитися протягом 2 хвилин (і жовток і білок залишаться рідкі) або 3 хвилини (жовток буде рідким, а білок – майже твердим – це улюблений варіант).
- Є ще один варіант, як зробити цей рецепт. Акуратно кладемо яйця в киплячу воду (вони не повинні бути холодними!), залишаємо на 1 хвилину.
- Потім знімаємо з вогню, закриваємо кришкою і варимо 5 хвилин.
- В результаті ви отримаєте зварені всмятку яйця, де жовток буде рідким, а білок – твердим.
- Варити куряче яйце слід на невеликому вогні.
- Свіжі яйця (до 4 днів) варити треба трохи довше – хвилини на 2-3.
- Після закінчення варіння, обдайте яйця холодною водою – так вони будуть легше чиститися від шкаралупи.
- Перевірити, варене яйце або немає, можна так: пообертайте яйце. Якщо воно крутиться швидко — варене. Якщо повільно — сире.