Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 280 г борошна пшеничного
- 1 склянка цукру
- 110 г вершкового масла
- 0,5 ч. л. соди
- 1/4 ч. л. солі
- 150 г сметани
- 2 курячих яйця
- щіпка ваніліну
- 1.5 склянки полуниці
- 3 ч. л. води
- 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- 1 ч. л. рослинного масла
Приготування:
Сьогодні ми покажемо вам як приготувати рецепт пирога зі свіжою полуницею. Домашній полуничний торт - це кращий рецепт, щоб порадувати себе і рідних навесні. Що швидко спекти цей простий та смачний бісквіт з вершками на молоці нам знадобиться свіжа полуниця, борошно, вода, вершковий сир і тд. Такі пироги також можна готувати з іншими фруктами і ягодами (наприклад малиною або суницею). Перед вами покроковий рецепт як зробити легкий і зовсім не складний пиріг з полуничною начинкою.
- Полуницю вимити, якщо велика, порізати на шматочки, перекласти в каструлю.
- Додати до полуниці цукор, поставити на вогонь. У мисці змішати крохмаль і воду.
- Коли полуниця пустить сік (після закипання варити на невеликому вогні близько 5 хвилин), додати крохмаль, розмішати в воді.
- Акуратно помішуючи, довести масу до загустіння (після додавання крохмалю варити приблизно 2 хвилини на повільному вогні).
- Полуничну суміш зняти з вогню, дати їй охолонути до кімнатної температури. Полунична начинка готова.
- Приготуємо сирну прошарок. Вершковий сир на невеликій швидкості збити міксером до однорідної маси (приблизно 20 секунд).
- Додати яйце, знову збити трохи дуже акуратно.
- Потім додати цукор, якщо ваша начинка дуже солодка можна додати менше.
Знову трохи збити до отримання однорідної маси. Сирна прошарок готова. - Тепер приготуємо тісто. Змішати просіяне борошно і цукор.
- Потім додати холодне вершкове масло, порізане на шматочки.
- За допомогою вилки або спеціального різака ретельно перетерти масу до стану крихти. Відміряти 3/4 склянки отриманої крихти для посипання пирога зверху - це і буде четвертий шар пирога.
- До решти крихті додати соду, розпушувач, сіль і ванілін, ретельно перемішати.
- В іншій мисці до сметани додати яйце, трохи збити масу. Кондитерські вироби в приготуванні вимагають великої уважності, так сто будьте уважні.
- До борошняної суміші додати сметанним. У пирозі має бути тісто, сирна прошарок, основа на молоці.
- Перемішати за допомогою ложки. Духовку розігріти до 180 градусів.
- Роз'ємну круглу форму діаметром 20 см змастити олією, викласти тісто, розподілити тісто, сформувавши бортики. На тісто викласти сирну прошарок.
- На сирну прошарок акуратно ложкою викласти остигнула полуничну прошарок.
- Оформити гарний пиріг відкладеної крихтою (3/4 склянки), рівномірно розподіляючи по поверхні полуничного шару. Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50-55 хвилин. Відразу після випічки витягайте пиріг з форми - дайте пирога охолонути протягом 20-30 хвилин в формі. Швидкий ягідний пиріг з полуницею готовий.