Сьогодні ми покажемо вам рецепт приготування кращого шашлику з свинини й інших видів м'яса. Розкриємо секрети смачних шашликів і соковитого маринаду. Ви дізнаєтеся рецепт грузинського шашлику з ківі, рецепт маринаду з оцту, з армянсим вином, в томатному соку, з кефіром, майрнезом, на мінералці, на пиві і з соєвим соусом. Ви заінтриговані? Тоді приступимо.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяШашлик зі свинини в оцті
Час приготування: 35 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 1 кг цибулі
- 1,5 л води
- 2 кг свинячої шиї
- 3 ст. л. оцту
- 2 ст. л. солі
- 2 ст. л. цукру
- чорний перець за смаком
Приготування:
- М'ясо нарізати шматками, цибулю — великими кільцями, викласти шарами в каструлю, поперчити м'ясо. Виготовити маринад (змішати воду, сіль, оцет і цукор) і залити ним м'ясо, каструлю прибрати на ніч у холодильник.
- Розігріти вугілля. М'ясо змішати з цибулею насадити на шампури і смажити до готовності. Перед подачею на стіл полити вином. Приємного апетиту!
Шашлик зі свинини в гранатовому соку
Час приготування: 35 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 500 г цибулі ріпчастої
- 1 кг свинини
- 300 мл гранатового соку
- 2 помідора
- 1 ст. л. коньяку
- 2 ст. л. солі
- перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Добре промиваємо свинину і нарізаємо її. Кожен шматок натираємо невеликою кількістю солі і чорного перцю, кладемо в тару, де буде маринуватися шашлик, наприклад, в каструлю. Цибулю ріжемо товстими кільцями (до 1 см) і кладемо до м'яса.
- Заливаємо м'ясо гранатовим соком (якщо сік сильно розбавлений, слід збільшити його кількість удвічі) і коньяком, після чого заливаємо водою, поки весь вміст каструлі не опиниться під рідиною. Руками ретельно перемішуємо майбутній шашлик, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник не менше, ніж на 3 години.
- Нарізаємо кожен помідор на 4 частини. Нанизуємо на шампур спочатку шматочок помідора, потім м'ясо, чергуємо з кільцями цибулі, і в завершенні ще шматочок помідора (в такому випадку м'ясо виходить соковитіше).
- Розміщуємо шампури над вугіллям. Смажимо, періодично перевертаючи, при кожному переворот поливаємо шашлик невеликою кількістю маринаду. Час готування залежить від бажаного ступеня підсмажування м'яса.
Шашлик свинячий у цибульному соку
Час приготування: 20 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 1 кг свинини
- 1 кг цибулі
- 100 мл соняшникового масла
- перець чорний мелений за смаком
- перець червоний мелений за смаком
- базилік за смаком
- кумін за смаком
Приготування:
- М'ясо нарізати однаковими кубиками середнього розміру.
- Лук пропустити через м'ясорубку або натерти на дрібній тертці, і вичавити через марлю цибулевий сік, дуже важливо, щоб цибульна м'якоть не потрапила в сік.
В отриманому соку шашлик повинен промаринуватися 1-4 години без додавання будь-яких приправ і солі. - Далі, віджавши м'ясо від соку, додати олію і приправи.
Вимісити протягом 5-10 хвилин м'ясо з маслом і приправами, за принципом, як замішується тісто.
За 5-10 хвилин до початку приготування посолити. - Нанизати м'ясо на шампура і готувати на мангалі 15-20 хвилин до того моменту, поки сік, що виходить з надрезанного шашлику, не стане прозорим. Смачного!
Шашлик зі свинини по-пітерськи
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 6
Складові:
- морська сіль за смаком
- 1 кг білого лука
- 3 кг свинячої шиї
- перець чорний мелений за смаком
- 1/2 склянки червоного сухого вина
Приготування:
- Свинину порізати на рівні шматки, приблизно розміром з дитячий кулачок. Викласти у велику каструлю.
Цибулю почистити і дуже дрібно порубати, найкраще за допомогою техніки. Засипати цибулю в каструлю з м'ясом, посолити, поперчити і добре перемішати руками. Закрити каструлю кришкою меншого діаметру, гарненько придавити, щоб виступив сік, і на ніч прибрати в холодильник. - За 2 години до приготування м'яса влити вино, перемішати.
Розігріти вугілля. Нанизати шматки на шампури, обтиску рукою, щоб м'ясо щільно облягала шампур. М'ясо смажити до готовності.
Подавати шашлик з великою кількістю зелені, овочевим салатом і червоним вином.
Шашлик на коньяку
Час приготування: 2 год
Порції: 6
Складові:
- 3 кг свинини
- 1 стакан коньяку
- 1 цибулина
- гвоздика за смаком
- 1 пучок петрушки
- базилік за смаком
- сіль за смаком
- перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Свинину нарізати на 4-5 частин. Першу частину викласти в посуд приправити спеціями (приправами).
Нарізати цибулю великими кільцями, викласти в посуд до м'яса.
Викласти другу частину м'яса в посудину. Порубати зелень, посипати м'ясо в мисці.
Таким чином викладати все м'ясо. Залити все коньяком. - Маринувати 8-16 годин. Перед приготуванням посолити, поперчити.
Шашлик по-гірськи зі свинини
Час приготування: 3 години
Порції: 6
Складові:
- 2 кг ріпчастої цибулі
- 3 кг свинини
- 1/2 ч.л. шафрану
- 2 с.л. базиліка
- мелений червоний перець за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- сіль за смаком
- 1 л червоного сухого вина
- 2 ч.л. кмину
- щіпка меленого коріандру
- 20 г рубаною петрушки
Приготування:
- Свинину, предварінельно розморозивши, нарізаємо кубиками. Ріжемо цибулю кільцями і подрібнюємо петрушку.
Все м'ясо викладаємо в глибокий посуд (підійде будь-яка посудина, головне, щоб було зручно перемішувати). Зверху засипаємо цибулю і все приправи, крім солі. Ретельно перемішуємо, обтираючи кожен шматочок м'яса. - Вливаємо вино (вино повинно бути кімнатної температури) так, щоб воно їли визирало, і ще раз перемішуємо. Придавлюємо вантажем на 1-2 години (в теплому місці).
Одержаний маринад зливаємо на половину (маринад злити в ємність, пізніше їм будемо поливати). М'ясо ставимо в холодильник на ніч. - М'ясо нанизуємо на шампури, і смажимо 10-15 хвилин на розпеченому до красна мангалі, постійно перевертаючи. Поливаємо заздалегідь злитим маринадом, перед подачею прикрашаємо нарізаною петрушкою. Смачного!
Шашлик зі свинини в кефірному маринаді
Час приготування: 2 год
Порції: 6
Складові:
- 2 кг свинини
- 3 цибулі
- 1 упаковка смечі спецій для м'яса на грилі
- 500 мл кефіру 1% жирності
Приготування:
- Нарізати цибулю тонкими кільцями.
- М'ясо промити нарізати невеликими шматочками в чашку, посипати спеціями і перемішати ретельно.
- Взяти чисту 3-х літрову банку, на дно посипати цибулю, потім викласти шар м'яса, цибуля, м'ясо ... верхній шар повинен бути цибулю. Залити кефіром, легенько покрутити банку, щоб випустити повітря, закрити кришкою і поставити в холодильник на ніч.
- Готувати на березовому вугіллі.
Шашлик зі свинини зі сливами
Час приготування: 1 година
Порції: 4
Складові:
- 350 г свинячого філе
- 2 ч.л. меленого перцю чилі
- 1 ч.л. коричневого цукру
- 1 ч.л. меленого кмину
- щіпка меленого червоного перцю
- 1/2 ч.л. солі
- 4 сливи
- 3 ст.л. желе зі смородини
Приготування:
- Змішати чилі, кмин, цукор, перець і сіль і обваляти порізану на шматочки свинину. Сливи розрізати на чотири частини, нанизати на шампури упереміш з м'ясом. Покласти на решітку в сковороді для гриля.
- Сковороду поставити на гриль близько до вогню. Обсмажити м'ясо з двох сторін, потім обмазати желе і готувати по 20 секунд з кожної сторони. Смачного!