Перед вами меню на травневі свята. Ми зібрали оригінальні, смачні святкові страви, готувати швидко і просто. Вихідні на природі відмінно доповнять небычные рецепти для пікніка: барбекю, шашлики, рецепти з риби, для дітей, а також легкі закуски.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКартопляний салат із зеленим горошком і маринованими огірочками
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 3-4
Інгредієнти:
- 220 г картоплі
- 4 ст. л. зеленого горошку
- 2 ст. л. вершкового масла
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 цибуля-порей
- 2 ст. л. подрібненої м'яти
- 2 ст. л. подрібненого зеленого лука
- 1 ч. л. соку лимона
- 2 пучка кресс-салату
- перець за смаком
Приготування:
- В підсоленій воді відваріть картоплю і остудіть. Не зливайте Воду. Додайте в неї 1 чайну ложку солі і доведіть до кипіння. Додайте горошок і варіть на середньому вогні близько 5 хвилин.
- На сковороді розтопіть вершкове масло і оливкове масло. Додайте нарізану тонкими скибочками цибулю-порей, зменшіть вогонь і тушкуйте, помішуючи, близько 5 хвилин.
- Залиште 1/2 склянки води з-під картоплі, потім процедиет горошок і додайте в сковороду. Потім покладіть половинки картоплі разом з водою і доведіть до слабкого кипіння, помішуючи.
- Додайте подрібнену м'яту і зелений лук, а також лимонний сік і приправте сіллю з перцем. Зніміть сковороду з вогню і перемішайте вміст з крес-салатом. Приємного апетиту!
Гостра сирна закуска
Час приготування:10 хвилин
Порції: 3-4
Інгредієнти:
- 2 пачки плавленого сиру
- 3 болгарських перцю
- 2-3 зубчики часнику
- 50-80 г майонезу
- червоний мелений перець за смаком
Приготування:
- Сир натираємо на крупній тертці.
- Стручковий перець нарізаємо дрібними кубиками.
- Плавлений сир, дрібно рубаний часник, стручковий перець, майонез і мелений перець перемішуємо разом.
- Викладаємо гіркою в салатник або робимо кульками і викладаємо на листя зеленого салату.
Барбекю з індичатини
Час приготування: 35 хвилин
Порції: 3-4
Інгредієнти:
- 1 індичка (філе з кісткою)
- 1/4 склянки хлібних крихт
- 1/2 склянки подрібненої кураги
- 1/4 склянки подрібнених горіхів пекан
- 2 ст. л. яблучного соку
- 1 ст. л. вершкового масла
- щіпка сухого розмарину
- 1/4 ч. л. часниковою солі
- 1 ст. л. гірчиці
- 1 ст. л. води
Приготування:
- Звільніть м'ясо від кістки.
- В самій товстій частині шматка робимо надріз у вигляді кишені.
- Беремо миску і змішуємо в ній хлібні крихти, курагу, горіхи, яблучний сік, масло, розмарин і часникову сіль.
- Потім цю суміш кладемо в підготовлений кишеню і зшиваємо краю товстою ниткою.
- Готуйте індичку в закрытому грилі до тих пір, поки випливає з неї сік не стане прозорим.
- Змішайті гірчицю з водою і цією сумішшю змащуйте час від часу індичку.
Сумбрія з лимоном на грилі
Час приготування: 35 хвилин
Порції: 3-4
Складові:
- 2 скумбрії
- 1 лимон
- 1 ч.л. чебрецю
- 2 ст.л. рослинної олії
- сіль і перець за смаком
Приготування:
- Промиваємо скумбрію, очищаємо від нутрощів. Робимо порційні надрізи на ще замороженої риби (розрізати заморожену рибу набагато простіше, ніж після її приготування).
- Лимон нарізаємо півкільцями, часточки вставляємо в надрізи між рибою. Які залишилися лимоном побризкайте скумбрію. Полийте рослинним або оливковою олією.
- Посоліть, поперчіть, посипте сушеним чебрецем.
- Загорніть рибу у фольгу і залиште на 30 хвилин.
- Розгорніть фольгу, акуратно помістіть рибу на гриль, обсмажуйте на вугіллі протягом 10 хвилин з кожного боку.
- Подавайте з рибним соусом. Смачного!
Форшмак з оселедця для бутербродів
Час приготування: 35 хвилин
Порції: 3-4
Складові:
- 3 яйця курячі
- 1 оселедця
- 100 г яблука кисло-солодкого
- 70 г білого батона
- 30-50 г вершкового масла
- перець за смаком чорний мелений
- зелень за смаком
Приготування:
- Яйця відварити, хліб замочити у воді.
- Оселедець почистити і нарізати невеликими шматочками. Додати нарізане масло і шматочки цибулі.
- Яблуко почистити, нарізати і додати до оселедця разом з віджатим хлібом. Поперчити.
- Блендером збити до отримання однорідної маси.
- Яйця дуже дрібно порубати ножем, додати в форшмак.
- Готовий форшмак потрібно поставити в холодильник для охолодження маси, а потім викласти на порційне блюдо і прикрасити рубаною зеленню і свіжими огірками. Смачного!
Мисливська каша на вогні
Час приготування: 40 хвилин
Порції: 3-4
Складові:
- 4 помідори
- 1 цибуля ріпчаста
- 50 г вершкового масла
- 1-2 ст.л. рослинної олії
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- 600 г курячих потрухів
- 1 пучок зелені за смаком
- 2 склянки гречаної крупи
Приготування:
- Гречану крупу переберіть і добре промийте. Залийте окропом у співвідношенні 1 до 2 і варіть на середньому вогні без солі до готовності.
- На сковороді в рослинному і вершковому маслі підсмажте подрібнену цибулю. Далі додайте нарізані помідори. Гасіть без кришки до повного розм'якшення 10 хвилин. Додайте до цибулі і помідорів промиті курячі тельбухи. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте дрібно посічену зелень.
- Як тільки каша буде готова, перекладіть її в сковороду до потрухів, цибулі, помідорів. Важливо, щоб гречка рівномірно лежала зверху потрухів. Заважати не потрібно. Накрийте блюдо кришкою і тушкуйте на маленькому вогні близько 15 хвилин. За бажанням додайте ще трохи вершкового масла. Перед подачею дайте каші трохи настоятися.
Свинячі медальйони на грінках
Час приготування: 40 хвилин
Порції: 5-6
Складові:
- 600 г свинини
- 70 мл рослинного масла
- 100 г вершкового масла
- 75 г борошна + 2 ст.л.
- 500 мл молока
- 50 г сиру
- 1 сік лимона
- 10 скибочок хліба
- 250 г грибів
- 1 яєчний жовток
- 2-3 баклажана
- сіль за смаком
- перець білий за смаком
Приготування:
- М'ясо нарізаємо на невеликі на скибочки, відбиваємо, занурюємо в борошні й обсмажуємо з обох сторін на грилі.
- У невеликій каструльці розігріваємо вершкове масло, додаємо борошно (2 ст. Л.), Потім залийте гарячим молоком і швидко розмішайте.
- Варіть 20 хвилин, постійно помішуючи.
- Наріжте гриби скибочками і обсмажте на олії з сіллю і перцем.
- Скибочки білого хліба (без кірки) теж обсмажте на вершковому маслі.
- Покладіть грінки в великий посуд, на них викладіть м'ясо і тушковані гриби.
- У теплий соус влийте лимонний сік і збитий жовток.
- Процідіть через сито на грінки з м'ясом і грибами, посипте тертим сиром і знову поставте в гриль, поки не зарум'яниться.
- Баклажани очистити, нарізати скибочками, посоліть і дайте постояти 10 хвилин, щоб виділився гіркий сік. Його злийте.
- Після цього підсмажте скибочки баклажанів по обидва боки.
Картопляний салат з кропом
Час приготування: 25 хвилин
Порції: 5-7
Складові:
- 1 кг картоплі
- 1 стакан сметани
- 1/2 склянки майонезу
- 1 ст.л. яблучного оцту
- 1/2 цибулі
- 1/2 пучка кропу
- сіль, перець за смаком
Приготування:
- Картоплю очистіть, промийте, наріжте кубиками і відваріть до готовності в підсоленій воді. Відварену картоплю остудіть.
- Для приготування заправки змішайте майонез, сметану і яблучний оцет.
- В отриману заправку додайте дрібно нарізану цибулю, кріп, сіль і перець.
- Залийте теплу картоплю приготовленої заправкою, ретельно перемішайте.
- Надішліть картопляний салат на пару годин в холодильник.