Влітку і навесні кожна людина хоч раз обов'язково влаштовує пікнік. На природі відзначають свята, святкують день народження, і все це з шашликом. Але одним барекю ваш літній стіл не повинен обмежуються. Перед вами кілька смачних універсальних рецептів для великої компанії.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАпельсиновий салат з оливками
Час приготування:20 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 2 вилки ромен-салату
- 2 апельсина
- 1 банка оливок
- 5 ст. л. оливкової олії
- 3 ст. л. винного оцту
- 2 ч. л. насіння фенхелю
- 1 ч. л. гірчиці
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Приготування:
- Змішайте оливкову олію, гірчицю, винний оцет, насіння кропу, сіль і перець в невеликій баночці. Ви можете це зробити навіть вдома, а вже готову заправку взяти на природу.
- Викладіть роман-салат великими шматками на тарілку. Зверху викладіть порізані апельсини і оливки. Додати в салат ще можна свіжі огірки, але орієнтуйтеся тільки на власні побажання.
- Перед подачею полийте салат заправкою і посипте насінням фенхеля.
Сендвіч з куркою
Час приготування:20 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти:
- багет
- 150 г курячого філе
- 1 помідор
- оливкове масло
- 2 зубчики часнику
- жовток яєчний для соусу
- зернова гірчиця за смаком
- листя салату
- 2 скибочки твердого сиру
Приготування:
- Сендвіч чудово поєднується з соусом айолі. Приготувати його дуже просто. Для цього потрібно часник подрібнити і збити блендером з жовтками, лимонним соком і сіллю. Влийте тонкою цівкою масло. Краще якщо ви приготуєте соус заздалегідь – нехай він постоїть в холодильнику кілька годин. Тоді перекладіть в соус зручний контейнер і візьміть з собою на пікнік.
- Куряче філе посоліть і підсмажте на грилі. Багет розрізати навпіл і змастіть його соусом айолі.
- Поріжте помідори і сир. Викладіть на багет помідори, сир, салат і підсмажену курку. Накрийте другою половиною багета. Помістіть сендвіч на гриль, щоб на багеті з'явилася скориночка, а сир розплавився.
Брускетта з помідорами та базиліком
Час приготування:20 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти:
- багет
- помідори за смаком
- базилік за смаком
- 1 зубчик часнику
- 2 ч. л. оливкової олії
- 1 ч. л. винного оцту
Приготування:
- Поріжте багет і підсмажте його до скоринки на грилі. Натріть підсмажений хліб зубчиком часнику.
- дрібно Поріжте помідори і базилік. Додайте оливкову олію, винний оцет, посоліть за смаком. Ретельно перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і дайте настоятися 5-10 хвилин. Так помідори краще просочаться ароматами олії, оцту і базиліка.
- Поверх золотистої скоринки хліба рівним шаром викладіть помідорну начинку.
Свинячі ребра на мангалі
Час приготування: 35 хвилин
Порції: 4
Складові:
- 1,5 кг свинячих ребер
- 4 ст.л. томатного соусу
- 2 ст.л. соку від апельсина
- 2 ст.л. рідкого меду
- 1 ст.л. соєвого соусу
- 1 ст.л. винного оцту
Приготування:
- В першу чергу реберця потрібно відварити. Це краще зробити вдома заздалегідь. Таким чином м'ясо не висохне і буде дуже соковитим.
- Приготуйте маринад - змішайте сік апельсина, мед, соєвий соус і винний оцет. Залийте соусом реберця і залиште їх маринувати на 3-4 години.
- Реберця викладіть на решітку мангала і смажте 20-30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення приготування полийте реберця залишками маринаду - так ви отримаєте ідеальну золотисту скориночку. Смачного!
Рулетики з курки і бекону на мангалі
Час приготування: 35 хвилин
Порції: 4
Складові:
- 3-4 курячих філе
- 1 упаковка бекону
- твердий сир за смаком
- 2-3 зубчики часнику
- сіль за смаком
- чорний солотий перець за смаком
- приправи за смаком
Приготування:
- Добре промийте курячі грудки і обсушити їх паперовим рушником.
- Розріжте кожне філе уздовж. Посоліть і поперчіть м'ясо.
- Покладіть в середину кожного філе сир. Можна додати зелень і овочі, наприклад, помідори або червоний перець. Загорніть філе в рулетики.
- Оберніть кожен рулетик шматочком бекону - так м'ясо буде соковитим.
- Викладіть рулетики на решітку мангала. Вони готуються дуже швидко - 10-15 хвилин.
Найсмачніші маринади для м'яса
Декілька рецептів як швидко замаринувати м'ясо на будь-який смак.
Маринад на основі цибулі і помідорів
Цей маринад підійде для будь-якого сорту м'яса, навіть жирного. Час маринування - 6-10 годин.
- Один великий помідор натираємо на крупній тертці, ще два нарізаємо дрібними кубиками. Одну велику цибулину також натираємо, а дві дрібно порубати. В овочеву масу додайте 3-4 подрібнених зубчики часнику, сіль і перець за смаком, можна додати ароматну зелень, наприклад, петрушку, кінзу або базилік.
- У глибоку миску покладіть кілограм нарізаного м'яса, залийте його склянкою води і додайте цибульний-томатну суміш.
Гострий маринад для свинини
- Цей маринад найкраще підійде для свинини або телятини. Час маринування - 5-8 годин.
- Підігрійте на водяній бані 1-2 столових ложки меду. Коли він розтане, додайте до нього 3 столових ложки соєвого соусу, по 1 чайній ложці кунжутного масла, свіжого або сухого імбиру, 2 розтертих зубчики часнику і червоний перець за смаком.
- Отриманого маринаду повинно вистачити на кілограм м'яса.
Лимонний маринад для курки
- Цей маринад ідеально підійде для курятини. Час маринування - 2-3 години.
- Змішайте 1/2 чайної ложки чорного перцю, стільки ж кориці, по 1 чайній ложці паприки і солі і 2 чайні ложки сушених італійських трав.
- У спеції додайте 2 розтертих зубчики часнику і столову ложку лимонного соку. Цієї суміші вистачить приблизно на півкілограма курячого філе.
- Щоб шашлик вийшов особливо ніжним, змішайте по 2 столових ложки лимонного соку і оливкового масла і змащуйте цим складом м'ясо під час смаження.
Маринад для рибного шашлику
- Цей маринад ідеально підійде до будь-якого виду риби. Час маринування - 1-2 години.
- На півкілограма рибного філе візьміть одну середню цибулину і наріжте її кільцями. Далі подрібніть 1-2 зубчики часнику (в залежності від розміру) і дрібно порубати невеликий пучок кропу. Все це змішайте, посоліть, поперчіть меленим білим перцем і залийте столовою ложкою оливкової олії.
- Коли суміш буде готова, наріжте тонкими кільцями половину лимона, додайте його в маринад і тут же кладіть в нього шматочки риби.
Маринад на основі йогурту і каррі
- Цей маринад найкраще підійде для птиці або білого м'яса. Час маринування - 2-3 години.
- Стакан натурального нежирного йогурту без добавок змішайте з 2 чайними ложками каррі і посоліть за смаком. У суміш додайте порізану зелену цибулю і помідори черрі. Замаринуйте м'ясо на 2-3 години.
Найшвидший маринад для спонтанного пікніка
- Якщо ж ви вирішили поїхати на пікнік спонтанно і у вас немає 6-8 годин для маринування м'яса, ні в якому разі не варто замочувати м'ясо в майонезі або оцті. Таким маринадом ви тільки зіпсуєте шашлик і разом з цим весь відпочинок.
- Найкраще до нарізання м'яса додайте потерту цибулину, сіль, перець і інші спеції за смаком. І залийте м'ясо мінеральною водою. Через півгодини можете сміливо приступати до смаження.