Влітку і навесні кожна людина хоч раз обов'язково влаштовує пікнік. На природі відзначають свята, святкують день народження, і все це з шашликом. Але одним барекю ваш літній стіл не повинен обмежуються. Перед вами кілька смачних універсальних рецептів для великої компанії.

Апельсиновий салат з оливками

Час приготування:20 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 2 вилки ромен-салату
  • 2 апельсина
  • 1 банка оливок
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 3 ст. л. винного оцту
  • 2 ч. л. насіння фенхелю
  • 1 ч. л. гірчиці
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Приготування:

  1. Змішайте оливкову олію, гірчицю, винний оцет, насіння кропу, сіль і перець в невеликій баночці. Ви можете це зробити навіть вдома, а вже готову заправку взяти на природу.
  2. Викладіть роман-салат великими шматками на тарілку. Зверху викладіть порізані апельсини і оливки. Додати в салат ще можна свіжі огірки, але орієнтуйтеся тільки на власні побажання.
  3. Перед подачею полийте салат заправкою і посипте насінням фенхеля.

Сендвіч з куркою

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Час приготування:20 хвилин

Порції: 2

Інгредієнти:

  • багет
  • 150 г курячого філе
  • 1 помідор
  • оливкове масло
  • 2 зубчики часнику
  • жовток яєчний для соусу
  • зернова гірчиця за смаком
  • листя салату
  • 2 скибочки твердого сиру

Приготування:

  1. Сендвіч чудово поєднується з соусом айолі. Приготувати його дуже просто. Для цього потрібно часник подрібнити і збити блендером з жовтками, лимонним соком і сіллю. Влийте тонкою цівкою масло. Краще якщо ви приготуєте соус заздалегідь – нехай він постоїть в холодильнику кілька годин. Тоді перекладіть в соус зручний контейнер і візьміть з собою на пікнік.
  2. Куряче філе посоліть і підсмажте на грилі. Багет розрізати навпіл і змастіть його соусом айолі.
  3. Поріжте помідори і сир. Викладіть на багет помідори, сир, салат і підсмажену курку. Накрийте другою половиною багета. Помістіть сендвіч на гриль, щоб на багеті з'явилася скориночка, а сир розплавився.

Брускетта з помідорами та базиліком

Час приготування:20 хвилин

Порції: 2

Інгредієнти:

  • багет
  • помідори за смаком
  • базилік за смаком
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ч. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. винного оцту

Приготування:

  1. Поріжте багет і підсмажте його до скоринки на грилі. Натріть підсмажений хліб зубчиком часнику.
  2. дрібно Поріжте помідори і базилік. Додайте оливкову олію, винний оцет, посоліть за смаком. Ретельно перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і дайте настоятися 5-10 хвилин. Так помідори краще просочаться ароматами олії, оцту і базиліка.
  3. Поверх золотистої скоринки хліба рівним шаром викладіть помідорну начинку.

Свинячі ребра на мангалі

Час приготування: 35 хвилин

Порції: 4

Складові:

  • 1,5 кг свинячих ребер
  • 4 ст.л. томатного соусу
  • 2 ст.л. соку від апельсина
  • 2 ст.л. рідкого меду
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ст.л. винного оцту

Приготування:

  1. В першу чергу реберця потрібно відварити. Це краще зробити вдома заздалегідь. Таким чином м'ясо не висохне і буде дуже соковитим.
  2. Приготуйте маринад - змішайте сік апельсина, мед, соєвий соус і винний оцет. Залийте соусом реберця і залиште їх маринувати на 3-4 години.
  3. Реберця викладіть на решітку мангала і смажте 20-30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення приготування полийте реберця залишками маринаду - так ви отримаєте ідеальну золотисту скориночку. Смачного!

Рулетики з курки і бекону на мангалі

Час приготування: 35 хвилин

Порції: 4

Складові:

  • 3-4 курячих філе
  • 1 упаковка бекону
  • твердий сир за смаком
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль за смаком
  • чорний солотий перець за смаком
  • приправи за смаком

Приготування:

  1. Добре промийте курячі грудки і обсушити їх паперовим рушником.
  2. Розріжте кожне філе уздовж. Посоліть і поперчіть м'ясо.
  3. Покладіть в середину кожного філе сир. Можна додати зелень і овочі, наприклад, помідори або червоний перець. Загорніть філе в рулетики.
  4. Оберніть кожен рулетик шматочком бекону - так м'ясо буде соковитим.
  5. Викладіть рулетики на решітку мангала. Вони готуються дуже швидко - 10-15 хвилин.

Найсмачніші маринади для м'яса

Декілька рецептів як швидко замаринувати м'ясо на будь-який смак.

Маринад на основі цибулі і помідорів

Цей маринад підійде для будь-якого сорту м'яса, навіть жирного. Час маринування - 6-10 годин.

  1. Один великий помідор натираємо на крупній тертці, ще два нарізаємо дрібними кубиками. Одну велику цибулину також натираємо, а дві дрібно порубати. В овочеву масу додайте 3-4 подрібнених зубчики часнику, сіль і перець за смаком, можна додати ароматну зелень, наприклад, петрушку, кінзу або базилік.
  2. У глибоку миску покладіть кілограм нарізаного м'яса, залийте його склянкою води і додайте цибульний-томатну суміш.

Гострий маринад для свинини

  1. Цей маринад найкраще підійде для свинини або телятини. Час маринування - 5-8 годин.
  2. Підігрійте на водяній бані 1-2 столових ложки меду. Коли він розтане, додайте до нього 3 столових ложки соєвого соусу, по 1 чайній ложці кунжутного масла, свіжого або сухого імбиру, 2 розтертих зубчики часнику і червоний перець за смаком.
  3. Отриманого маринаду повинно вистачити на кілограм м'яса.

Лимонний маринад для курки

  1. Цей маринад ідеально підійде для курятини. Час маринування - 2-3 години.
  2. Змішайте 1/2 чайної ложки чорного перцю, стільки ж кориці, по 1 чайній ложці паприки і солі і 2 чайні ложки сушених італійських трав.
  3. У спеції додайте 2 розтертих зубчики часнику і столову ложку лимонного соку. Цієї суміші вистачить приблизно на півкілограма курячого філе.
  4. Щоб шашлик вийшов особливо ніжним, змішайте по 2 столових ложки лимонного соку і оливкового масла і змащуйте цим складом м'ясо під час смаження.

Маринад для рибного шашлику

  1. Цей маринад ідеально підійде до будь-якого виду риби. Час маринування - 1-2 години.
  2. На півкілограма рибного філе візьміть одну середню цибулину і наріжте її кільцями. Далі подрібніть 1-2 зубчики часнику (в залежності від розміру) і дрібно порубати невеликий пучок кропу. Все це змішайте, посоліть, поперчіть меленим білим перцем і залийте столовою ложкою оливкової олії.
  3. Коли суміш буде готова, наріжте тонкими кільцями половину лимона, додайте його в маринад і тут же кладіть в нього шматочки риби.

Маринад на основі йогурту і каррі

  1. Цей маринад найкраще підійде для птиці або білого м'яса. Час маринування - 2-3 години.
  2. Стакан натурального нежирного йогурту без добавок змішайте з 2 чайними ложками каррі і посоліть за смаком. У суміш додайте порізану зелену цибулю і помідори черрі. Замаринуйте м'ясо на 2-3 години.

Найшвидший маринад для спонтанного пікніка

  1. Якщо ж ви вирішили поїхати на пікнік спонтанно і у вас немає 6-8 годин для маринування м'яса, ні в якому разі не варто замочувати м'ясо в майонезі або оцті. Таким маринадом ви тільки зіпсуєте шашлик і разом з цим весь відпочинок.
  2. Найкраще до нарізання м'яса додайте потерту цибулину, сіль, перець і інші спеції за смаком. І залийте м'ясо мінеральною водою. Через півгодини можете сміливо приступати до смаження.