Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 2 л чистої води
  • 200 г чорносливу
  • 4 ст. л. цукру

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Приготування:

  1. Перед вами рецепт кращого компоту з чорносливом. Користь компотів із сухофруктів відома всім. Готувати рецепт дуже просто і швидко. Щоб правильно приготувати напій важливо слідувати всім правилам. Зварити компот також можна з курагою, родзинками, урюком. Додати яблуко. Тоді у вас вийде справжній узвар. Не забудьте, що всі сухофрукти (курага, родзинки, чорнослив) потрібно замочувати і ретельно промивати перед використанням.
  2. підходящу, можна товстостінну каструлю наливаємо необхідне нам кількість води. Ставимо її на сильний вогонь. Нагріваємо до кипіння.
  3. Тим часом готуємо чорнослив.
  4. Обполіскуємо його в прохолодній воді, кладемо в глибоку миску і заливаємо окропом буквально хвилини на 3.
  5. За час відкидаємо розпарений сухофрукт на друшляк або сито. Зайва нехай вода стече.
  6. Як тільки вода в каструлі закипить, висипаємо туди чорнослив.
  7. Тут же вогонь зменшуємо і продовжуємо варити. Вміст каструлі помішуємо час від часу.
  8. Після повторного закипання варимо компот хвилин 10.
  9. Далі додаємо цукровий пісок. Знову добре перемішуємо. Проварюємо ще не більше п'яти хвилин.
  10. Через 5 хвилин знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо на деякий час, щоб компот настоявся.
  11. Компот з чорносливу готовий!
  12. Перш ніж насолоджуватися смачним і ароматним напоєм, його обов'язково потрібно процідити через кілька шарів марлі, щоб компот став прозорим.