Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порції: 1

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки рису
  • 2,5 ст. л. рисового оцту
  • 1/2 ст. л. цукру
  • 1/4 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. васабі
  • 1/2 авокадо
  • 2,5 ст. л. кунжутного насіння
  • 1,5 шт морських сушених водоростей

Приготування:

Перед вами рецепт як смачно і правильно приготувати в домашніх умовах смачні роли з авокадо. Робити ми будемо спочатку трубочки, а потім розрізати їх. Можна доповнити лососем. Рецепти ролів - це простий і дуже смачний рецепт порадувати себе і своїх близьких.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще
  1. Рис промити до стану, поки вода, в якій він знаходиться, не стане прозорою.
  2. Осушити за допомогою серветок і опустити в холодну воду.
  3. Довести до кипіння, накрити кришкою і залишити тушкуватися на маленькому вогні. Рис вбере воду десь хвилин за 15–20.
  4. Зняти з вогню, перекласти в миску, додати оцет, цукор і сіль, розпушити і дати злегка охолонути. Рис повинен бути теплим, так з нього лечге ліпити як роли, так і кульки для суші.
  5. Тим часом, поки рис остигає, очистити авокадо і половину нарізати на бруски довжиною у висоту фрукта, а в перерізі — квадрат зі стороною 0,8 див.
  6. Дістати лист водоростей з упаковки і розрізати квадрат на 2 прямокутника.
  7. Покласти один прямокутник гладкою стороною вниз, на килимок, до того краю, що ближче до рук. Взяти руками грудку рису (десь 2 ст. ложки) і розподілити по листу так, щоб залишити смужки в 1 см — ближній край, 1,5 см — дальній. Це потрібно для гарантії, що краю аркуша припечатаются при згортанні. Лист від рису злегка розмокає і легко склеюється.
  8. Далі на верхній (ближній до нас край) кладемо тонку смужку васабі, висипаємо смужкою кунжут і викладаємо авокадо в 2 ряди (використовуються, т. о., десь 4 брусочки).
  9. Тепер починаємо згортати: притримуємо пальцями начинку, піднімаємо килимок — і загортаємо, дивимося, вийшов чи шов — і далі спокійно надаємо форму, утрамбовуючи довгий рол. Якщо ліворуч-праворуч рис почав вилазити від тиску, то утрамбовуємо начинку назад, вирівнюючи при цьому краї, щоб вони не були схожі на здуту кульку.
  10. Таким чином у нас виходить 3 довгі смужки, потім їх гострим ножем розрізаємо на 6 ролів.