До Нового року залишилося менше місяця, тому пора вже замислитися над тим, що приготувати на святковий стіл. Проблема з'являється, коли класичні страви з кожним роком набридають все більше і хочеться різноманітності. Ловіть рецепти з найоригінальнішими салатами на Новий рік Пацюка 2020, повідомляє Інформатор.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСалат "Годинник"
Інгредієнти:
- 300 грам запеченого курячого філе
- 150 грам твердого сиру
- 3 яйця
- 150 грам корейської моркви
- майонез
Спосіб приготування:
Для цього салату потрібно нарізати кубиками 300 грам запеченого курячого філе, натріть на тертці 150 грам твердого сиру, 3 яйця відваріть і подрібніть на тертці окремо білки і жовтки, підготуйте 150 грам корейської моркви.
Дістаньте роз'ємну форму для торта діаметром 20 сантиметрів і викладайте шари, змащуючи їх майонезом. Шари чергуються так: курка, корейська морква, яєчні жовтки, сир і білки. Потім викладіть з корейської морквини або зелені циферблат. На салат вистачить 4 столові ложки майонезу з невеликою гіркою. Дайте салату настоятися 2 години і подавайте на стіл.
Салат "Щурик"
Інгредієнти:
- Язик (свинячий) — 250 грам
- Шинка — 100 грам
- Морква — 100 грам
- Цибуля ріпчаста — 60 г
- Сирок плавлений — 80 грам
- Майонез — 1 ст. ложка
- Масло рослинне — 1 столова ложка + для змащування терки
- Селера черешкова — 1 штука
- Лавровий лист — 1 штука
- Перець чорний горошком — за смаком
- Зелень кропу (для прикраси) — 1-2 гілочки
- Зелень петрушки (для прикраси) — 4-5 гілочок
- Маслина без кісточки — 1 штука
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування:
В каструлю викладіть свинячий язик, половинку неочищеної цибулини і селеру. Додайте сіль, перець горошком і лавровий лист. Залийте все водою і поставте на великий вогонь. Після закипання варіть язик на маленькому вогні протягом 1,5 години, до повної готовності. Опустіть язик у холодну воду і очистіть від шкірки. Потім язик повністю остудіть. Цибулю очистіть, вимийте і наріжте тонкими чверть кільцями. У сковороду налийте масло і викладіть цибулю.
Моркву вимийте і наріжте тонкою довгою соломкою. Викладіть у сковороду до цибулі. Поставте сковороду на середній вогонь і обсмажуйте цибулю з морквою, помішуючи, протягом 7-10 хвилин. Остудіть моркву з цибулею і викладіть в салатник. Шинку наріжте тонкою соломкою і додайте до обсмажених овочів.
Язик (100 грам) наріжте тонкою соломкою і додайте в салатник з овочами і шинкою. Додайте майонез і перемішайте. Викладіть на тарілку салат у формі краплі. Натріть плавлений сирок на дрібній тертці і посипте салат з усіх боків.
Зробіть з маслин очі та носик, з шинки — вушка. Зелень дрібно наріжте і викладіть навколо щурика. Зробіть із шинки хвостик і прилаштуйте його ззаду.
Салат "Новорічна ялинка"
Інгредієнти:
- Банани — 350 грам
- Мандарини — 200 грам
- Ківі — 350 грам
- Йогурт натуральний (без добавок) — 170 грам
- Мед — 10 грам
- Кунжут — 10 грам
Спосіб приготування:
Очищаємо банани, нарізаємо кружальцями. Залишаємо один кружечок, щоб зробити зірку для ялинки. Знімаємо шкірку з мандаринів, розбираємо на часточки. Якщо в мандаринах занадто багато кісточок, то потрібно акуратно витягнути з допомогою ножа. Перекладаємо йогурт у глибоку тарілку, додаємо мед, перемішуємо. На плоску тарілку викладаємо по черзі шматочки банана і часточки мандарина. Формуємо фруктову піраміду.
Акуратно викладаємо на гірку фруктів йогурт, обмазуємо піраміду йогуртом з усіх боків. Чистимо ківі, нарізаємо тонкими кружечками. Викладаємо ківі на "ялинку". Намагайтеся красиво укладати кружечки ківі один на одного, формуючи "гілочки". З решти банана ножем вирізаємо зірку. Обвалюємо бананову зірку в кунжуті, закріплюємо за допомогою зубочистки на верхівці "ялинки". Посипаємо фруктову "ялинку" кунжутом.
Нагадаємо, у скільки обійдеться святковий стіл на Новий рік 2020.
Як повідомляв портал Знай.uа, українці затамували подих в очікуванні святкування Нового 2020 року на Софійській площі в Києві.
Також портал Знай.ua писав, що наступаючий Новий рік буде спокійним практично для всіх знаків Зодіаку.