У вас досі немає своєї фірмової страви? Такої, щоб домашні просили вас його приготувати, а гості, почувши з кухні знайомий аромат, не стримували щасливої усмішки? Якщо ні, то готуйтеся, зараз вона у вас з'явиться. А якщо є — то ваша коронна страва трішки “посунеться”, адже ми збираємося поділитися з вами рецептом чудесного яблучного пирога-суфле. Це блюдо так і тане в роті, залишаючи чарівний післясмак і прекрасний настрій. Ніжно, легко і ситно.

Інгредієнти, які нам знадобляться:

Яблука — 1 кг.

Яйце — 3 шт.

Цукор — 120 гр. для тесту

Цукор — 2 ст. л. для присипки

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Молоко — 150 мл

Ванільний цукор — 1 уп.

Лимонна цедра — 1 ст. л.

Борошно — 150 гр.

Розпушувач — 1 ч. л.

Кориця — 1 ч. л.

Вершкове масло — 30 гр.

Сіль — невеликий пучок

Пиріг-суфле, фото ЇМО ВДОМА

Насамперед необхідно розібратися з яблуками: очистити шкірку, позбавити фрукти від серцевини. Потім яблука потрібно порізати тонкими шматочками, також можна скористатися теркою, у якої є леза, ріжучі слайсами.

Потім потрібно просіяти борошно, наситивши її киснем, до борошна додати розпушувач, корицю і сіль, перемішати. Яйця з ванільним цукром і цукром-піском потрібно добре збити, краще скористатися блендером або міксером. Маса повинна бути піною. Потім влити туди молоко і знову збити пару хвилин. Акуратно почати вводити борошно, порційно, не все відразу. Продовжувати перемішування. Потім відправити туди лимонну цедру.

Тепер кухонну техніку потрібно відкласти в сторону, розмішувати тісто лопаткою, відправити в нього яблука.

Ще раз перемішати масу, щоб яблука були покриті тестом.

Потім потрібно взяти форму для випікання, краще діаметром 20 на 30, у формі прямокутника. Обов'язково застелити дно форми пекарської папером. Заготовку для пирога вилити у форму. Поверх розкласти холодні шматочки вершкового масла, посипати цукром.

Відправити в духовку на 45 хвилин при 180 градусах. Коли страва буде готове, обов'язково дати йому відпочити і не витягувати з форми.

Пиріг відмінно поєднується з кулькою морозива.