Як відомо, зараз у розпалі сезон полуниці. Ця ягода неймовірно корисна та багата цінними вітамінами, а медики рекомендують вживати її якомога частіше. Полуницю вживають в свіжому вигляді, варять компоти, варення, джеми, конфітюри. Пропонуємо ознайомитися з простими рецептами та правилами вибору та збереження цієї корисної ягоди, пишуть російські ЗМІ.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Полуниця містить фруктові цукри, вітаміни В і С, фолієву кислоту, клітковину, каротин, пектини, органічні кислоти. Також вона має хімічні елементи: залізо, йод, калій, фосфор, кальцій, марганець та інші.
Так, на даний момент на ринку багато місцевої полуниці, але також везуть її й з-за кордону. Купувати полуницю потрібно уважно та бажано в кінці травня і в червні.
Вітчизняна полуниця часто не так гарна зовні, як імпортна, але неймовірно смачна. Для натуральної полуниці властиво наявність прожилок і неоднорідність в розмірі.
Також при виборі полуниці, крім зовнішнього вигляду, слід звернути увагу на запах. Тільки свіжозібрані ягоди виділяють характерний аромат, а виглядають вони сухими та блискучими.
Колір повинен бути рівномірний темно-червоний, а шапочка зелена. На дотик ягода має бути в міру твердуватою, зернятка трошки виступати. На смак справжня полуниця кисло-солодка, але ніяк не кисла.
Велика полуниця може містити занадто багато води і надлишок різних добрив, тому краще всього брати середнього або маленького розміру. Також якщо на дні і стінках упаковки присутня волога, це означає, що плоди швидше за все несвіжі.
Напій з полуницею, огірком, лаймом і м'ятою
Інгредієнти:
- нарізана полуниця – 1 ст.;
- нарізаний огірок – 1 ст.;
- нарізаний лайм – 2 шт.;
- м'ята – 1 жменя.
Спосіб приготування:
1. Спочатку в літрову банку шарами укладіть полуницю, огірок, лайм, м'яту і лід.
2. Залийте водою, закрийте кришкою і приберіть в холодильник на 5-10 годин.
Полуничний соус
Інгредієнти:
- полуниця – 350 г;
- суміш перців – 1 ч. л.;
- цукор тростинний – 80 г;
- сік лимона – 30 мл;
- агар-агар – 1 ч. л.;
- чебрець – 2-3 гілочки;
- сіль – 1 щіпка.
Спосіб приготування:
1. Спочатку полуницю промити, видалити хвостики, подрібнити у блендері.
2. Масу пропустити через сито, додати інші інгредієнти та ретельно перемішати.
Курячі грудки з полуницею та бальзамічним соусом
Інгредієнти:
- філе курки – 4 шт.;
- полуниця – 1 ст.;
- моцарелла;
- оцет – 60 мл;
- сіль і перець – за смаком.
Спосіб приготування:
1. Курячі грудки замаринувати в бальзамічний оцет і приправити сіллю і перцем.
2. Помістити в духовку і запікати протягом 30 хвилин.
3. У маленьку каструльку помістіть залишивийся оцет і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і випаровуючи оцет, поки рідина не зменшиться в об'ємі в два рази.
4. У невеликій мисці змішайте полуницю, моцарелу і базилік. На блюдо викладіть курку, зверху салат і полийте приготованим бальзамічним соусом.
Заморозка
1. Чисті та сухі ягоди розкладають в один шар на піднос, покривають харчовою плівкою, і поміщають в морозильну камеру. Тільки після того, як ягоди полуниці гарненько заморозяться, їх розкладають в пакети і зберігають в морозилці.
2. При заморожуванні з цукром не потрібно висушувати полуницю однакового розміру. Ягоди укладають у пластикову тару і пересипають цукром, дають йому розчинитися і відправляють в морозилку.
Топ-7 рецептів масок для обличчя з полуниці
1. Відбілююча: кілька ягід розім'яти в пюре і накласти на обличчя.
2. Омолоджуюча: 2 ягоди розім'яти, змішати з 1 чайною ложкою зволожуючого крему для обличчя, додати 1 чайну ложку меду.
3. Очищаюча: вичавити сік з декількох стиглих ягід, залити їм білу глину (1/2 їдальні ложки).
4. Для нормальної шкіри: 2 столові ложки свіжого полуничного соку змішати з яєчним жовтком.
5. Пілінг: 3 ягоди гарненько розім'яти, додати кефір (1/4 склянки) і щіпку солі. Розтерти по обличчю колоподібними рухами і залишити хвилин на 10.
6. Протизапальна: вичавити сік з кількох ягід, змішати (2 столові ложки) з соком алое (1 столовою ложкою). Прикладати у вигляді компресу, змочивши у масці ватний диск.
7. Проти лущення: полуничний сік (2 столові ложки) змішати з яєчним жовтком, додати масло оливкове (1 чайну ложку).
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати полуничний мус.
Як повідомляв портал "Знай.ua", читачам розповіли, як без хімії врятувати капусту від шкідників.
Також "Знай.ua" писав, яка черешня найкорисніша.