У літню спеку так не хочеться проводити багато часу на кухні і готувати "складносурядні" страви. Та й апетит у спеку знижується.

В такий час у пригоді стануть три рецепти салату, в яких мінімум інгредієнтів і максимум користі.

Биті огірки

Інгредієнти: 4 огірки, 10 оливок, 20 г зеленої цибулі, половинка лимона або лимонний сік, свіжий базилік, 1 невеликий перчик чилі, винний білий оцет, бальзамічний оцет, оливкова олія, сіль і чорний перець.

Помиті огірки розрізати уздовж навпіл і видаліть насіння за допомогою чайної ложки. Після переверніть їх шкіркою вгору і почніть відбивати плоскою стороною широкого ножа. Потрібно зробити так, щоб овочі злегка тріснули.

"Побиті" огірки поріжте на невеликі шматочки довільної форми. Перекладіть овочі в миску, додайте 1 чайну ложку солі і 20 мл винного оцту. Ретельно перемішайте і залиште на 10 хвилин.

Видаліть з оливок кісточки, якщо вони є, і наріжте їх невеликими шматочками. Тоненькими кільцями наріжте перець чилі, наріжте зелену цибулю і базилік. Огірки відкиньте на друшляк на пару хвилин, а після перекладіть в салатник.

Додайте туди ж чилі, зелена цибуля, оливки і 2 ложки лимонного соку.

Змішайте бальзамічний оцет з оливковою олією, заправте салат. Додайте базилік і чорний перець. Перемішайте і подавайте до столу.

Салат з редискою, м'ятою і бринзою

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Інгредієнти: 120 г редиски, 120 г бринзи, 2 пучка свіжої зелені на ваш смак, 1 гілочка м'яти, рослинна олія, бальзамічний оцет, сіль і перець.

Помитий редис наріжте тонкими кружечками, а бринзу - кубиками. У миску викладіть зелень, зверху покладіть редис і сир.

Додайте сіль і перець за смаком. Збризніть салат олією і полийте бальзамічним оцтом. Зверху додати свіжу м'яту. Перед подачею можна перемішати.

Літній салат з авокадо

Інгредієнти: 1 авокадо, 1 огірок, 1 помідор, половинка лайма, зубчик часнику, оливкова олія, насіння за смаком (соняшникове, гарбузове, кедрові або кунжутне), сіль і перець.

Тонкими скибочками наріжте помиті авокадо, помідор і огірок. Викладіть овочі в глибоку миску, видавіть зверху зубчик часнику і вичавіть сік з лайма.

Додайте насіння, сіль, перець і оливкову олію. Ретельно перемішайте.