Літо - ідеальна пора для коктейлів. Спека так і натякає, що пора б вже й і освіжитися. Коктейлі з ігристим вином або шампанським стануть тут у пригоді - їх сухість й легкість якраз підійдуть для гарячого сезону. Для більшості з них не потрібні додаткові алкогольні інгредієнти, а деякі можна приготувати у зовсім простому варіанті.

Мімоза

Коктейль мімоза, фото Wikimedia Commons
Коктейль мімоза, фото Wikimedia Commons

1 частина ігристого вина (в оригіналі: шампанського)

1 частина апельсинового соку (найкраще свіжовичавленого)

Популярні новини зараз
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Показати ще

Переконайтеся, що обидва компоненти як слід охолоджені. Змішайте у келиху для подачі шампанське і сік у пропорції 1:1.

Мімоза вже давно стала класичним аперитивом, а також незамінною супутницею офіційних заходів. Часто мімоза асоціюється з весіллями, де її традиційно подають, особливо в рамках ранішніх урочистостей (шампанське взагалі добре підходить як до весільних, так і ранкових заходів).

Белліні

Коктейль Белліні, фото Wikimedia Commons
Коктейль Белліні, фото Wikimedia Commons

2 частини просеко (або іншого сухого ігристого вина)

1 частина подрібненого в блендері персикового пюре (можна спробувати замінити персиковим соком)

Змішати інгредієнти у келиху для подачі. Добре перемішати барною ложкою. За бажання додати за смаком цукрового сиропу і/або лимонного соку.

Белліні був винайдений у Венеції і свою назву отримав на честь відомого місцевого художника, який вмів так вдало передавати рожеві напівтони. Традиційно для коктейлю використовуються саме білі персики.

Россіні

2 частини просеко

1 частина пюре з полуниці

Рецепт ідентичний у приготуванні коктейлю Белліні. Прикрасьте келих з напоєм ягідкою полуниці.

Венеційський шприц

Коктейль Россіні, фото Wikimedia Commons
Коктейль Россіні, фото Wikimedia Commons

3 частини просеко

2 частини гіркого бітеру (у Венеції зазвичай використовують апероль, кампарі або Cynar)

1 частина газованої води

Наповніть келих для вина льодом. Налийте всі складники, перемішайте.

Шприц - ще один традиційний аперитив з ігристого вина. Ця ідея австрійського походження, як і багато інших подібних коктейлів, була виплекана у Венеції, де його й нині залюбки сотнями літрів п'ють туристи. Не так давно цей класичний напій ще раз підкорив світову публіку, ставши незамінним атрибутом літа.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Моторошно та солодко: найкращі коктейлі для Хелловіна.

Як повідомляв портал Знай.ua, Який алкоголь моментально викликає залежність: експерти здивували результатами.