М'яке, ніжне і трішки вологе мариноване сало для любителів м'ясних делікатесів.

Рецептом ділиться кулінарний блог Savory Tasty в Інстаграме.

Для маринування краще підбирати м'яке, свіже сало з прожилками м'яса і вибирати шматочок товстіший. Щоб дізнатися, чи не волокнисте чи сало, необхідно проткнути шматочок сірником. Якщо вона легко увійшла в м'якоть, значить, сало м'яке і ідеально підходить для маринування.

1. Сало нарізати на шматочки, приблизно 5х5 см.

2. Очищені зубчики часнику нарізати пластинками, обваляти в суміші з солі і чорного меленого перцю і цим нашпигувати кожен шматочок сала.

3. Розсіл, в якому буде маринуватися сало: на літр води знадобиться 200 грам солі (НЕ йодованої!). Воду потрібно закип'ятити, додати сіль, лавровий лист, чорний перець горошок. Для кольору можна покласти в розсіл лушпиння від цибулі, тоді сало буде з легким коричневим відтінком.

4. У киплячий розсіл покласти нарізане сало, довести до кипіння, зменшити вогонь і дати покипіти хвилин 5-10. Час залежить від величини шматочків, чим вони більші, тим довше потрібно кип'ятити сало.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

5. Шумівкою дістати шматочки і відразу ж, гарячими, скласти в банку. Банку заповнити до верху, потім залити розсолом, в якому варилося сало. Закрити кришкою.

Буде готово тижні за два - салу потрібен час, щоб просочитися розсолом і увібрати аромат прянощів. Таке сало можна зберігати під поліетиленовою кришкою або закатати.

Смачного!

Нагадаємо, 3 рецепта смачних і здорових сніданків для бадьорого дня в будь-яких умовах.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дивовижний сирний торт без випічки-рецепт, гідний Вашої записної книжки.

Також "Знай.uа" писав, незрівнянний бюджетний рецепт гарніру з кабачків-смачний навіть холодний.