Дуже смачні і ароматні голубці сподобаються не лише любителям грибів та вегетаріанцям, а й тим, хто не уявляє цю страву без м'яса. Голубці з грибами виходять дуже ніжними, соковитими, пальчики оближеш! Скуштувавши її, ви й самі захочете стати вегетаріанцями.

Необхідні продукти

Білокачанна капуста - 1 шт,
головка ріпчастої цибулі,
морква - 1 шт,
білі гриби - 300 гр,
м'ясний фарш - 500 гр,
вершки - 50 гр,
овочевий бульйон - 1 ст,
мед - 2 ст. л,
соєвий соус - 4 ст. л.

Спосіб приготування

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

З капустини видаляємо качан. Потім опускаємо його в киплячу підсолену воду і варимо на повільному вогні. У міру розм'якшення знімаємо з нього готові листя по черзі. З капустяного листя зрізаємо потовщення.

Далі готуємо начинку. Обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом дрібно нарізану ріпчасту цибулю, натерту на крупній тертці моркву і подрібнені білі гриби до випаровування рідини. У процесі смаження додаємо вершки, сіль і перець. Можна також додати рубану зелень петрушки і кропу.

М'ясний фарш солимо, перчимо, додаємо трохи бульйону і добре вимішуємо.

На капустяний лист кладемо фарш і розмазує його по центру аркуша, на нього кладемо грибну начинку і звертаємо конвертиком.

Голубці складаємо в форму для запікання і наливаємо гарячий овочевий бульйон так, щоб вони наполовину перебували в ньому. Кожен голубець змащуємо сумішшю з соєвого соусу і меду, щоб відбити капустяний запах.

Відправляємо форму з голубцями в розігріту до 200 градусів духовку. У процесі готування голубці перевертаємо кілька разів і змащуємо соусом.

Подаємо голубці з грибами зі сметаною.