Сьогодні ми з вами пройдемося по цікавому рецептом дуже смачних і незвичайних гарбузових оладок з родзинками і горіхами.
Попереду нас чекає щорічне святкування Хеллоуїна, до якого, найімовірніше, на ринку з'явиться багато пропозицій про продаж гарбузів за приємними цінами. Для приготування цієї вкусняшки нам знадобляться інгредієнти, які варто розбити на два етапи — тісто і смаження. Рецепт поділилася Ольга Прохорчук.
Приготування тіста вимагає два яйця 40 грамів топленого масла (його можна замінити маслом), 60 гр. цукру, щіпка солі, ваніль для запаху, 500 грамів сироватки, кислого молока або кефіру, жменю тертого гарбуза, 240 г.пшеничного борошна вищого сорту, 4 грами соди і горіх з родзинками.
А для смаження всього один інгредієнт — масло, скільки знадобиться.
Починаємо приготування з яєць, цукру і солі. Ці продукти потрібно змішати і збити до білого кольору. Потім підігріти до 60 градусів сироватку (або те, що ви вибрали), додаємо туди терту гарбуз, вводимо її в збиту суміш і не зупиняємося під час збивання. Цей процес триває, поки ми додаємо туди просіяне двічі борошно, масло і соду. Однак саме в тому порядку, як зазначено в тексті.
Коли все змішається, можна вимкнути міксер і залишити тісто на 10 хвилин-але тільки, коли воно стане однорідним — і більше його не перемішуємо.
Жарка починається з того, що вам слід гарненько нагріти сковороду і змастити масло за допомогою пензлика, щоб шар був мінімальним. Виливаємо туди тісто, смажимо з одного боку і перевертаємо на іншу, коли воно схопиться.