Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВершкове масло - продукт багатий тваринними жирами і виконує роль пом'якшувача тіста, тобто робить випічку більш ніжною і соковитою. Якщо ж збити масло з цукром і замішати з іншими інгредієнтами – вийти бісквіт, а якщо втирати – слоєна випічка, передає портал "Мiveoli".
Але, мало хто знає, що виконати роль пом'якшувача може будь-який інший багатий жирами продукт. Це може бути і рослинна олія (соняшникова, оливкова, арахісова, кокосова), вершки, сметана, яєчні жовтки і навіть сало. Так, як ці продукти досить калорійні, випічка не стане від цього "дієтичною".
Якщо ж вам потрібно знизити калорійність десерту, то можна половину вершкового масла замінити фруктовим пюре. У пюре здебільшого містяться вуглеводи, енергетична цінність яких в два рази менше, ніж жирів. Так що заміна зробить тісто більш дієтичним, зберігши при цьому соковитість і навіть доповнивши смак фруктовими нотками.
Пропорції для заміни вершкового масла в випічці:
- Рослинна олія замінює вершкове в пропорції 2 до 3 (олії потрібно менше за обсягом).
- Соєвий маргарин йде в пропорції 1 до 1.
- Можна замінити 1 порцію масло 1/4 порції йогурту і 1/2 порції маргарину або соєвого масла.
- Овочеве або фруктове пюре замінюють масло в рівній пропорції, але не повністю (додавати з маслом 50 на 50).
Раніше Знай писавши, яйце за 4 грн, десяток - за 40: в Україні прогнозують зростання цін через закриття птахоферм
Також Знай повідомляв, в Україні втричі зростуть ціни на олію, експерти підрахували, скільки коштуватиме найважливіший продукт після хліба