Юрій Ковриженко - знаний амбасадор української кухні в світі. Він займається кулінарною дипломатією при підтримці Посольств та МЗС України, а також став першим українським шеф-кухарем, якого прийняли до престижного кулінарного ордену Disciples Escoffier International. В ефірі шоу «Твій день» на телеканалі 1+1 Юрій приготував фаршировані буряки та карпаччо з буряків.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВже з новим почесним титулом Юрій відвідав кухню шоу, щоби розповісти, як пройшла його інтронізація і що вона означає для української кухні.
«Готувати будемо прості рецепти, які мають бути смачними і легкими вдома. Це карпаччо з буряка і фаршировані буряки. А на десерт – київське сухе варення з буряка. Це страва, якій понад 1000 років», - розповів кулінар.
Для фаршированого буряка потрібно:
10 шт. бурячків,
500 г курячого фаршу,
100 г твердого сиру,
2 шт. цибулі ріпчастої,
1 зубчик часнику,
Петрушка, карі за смаком.
Буряки запекти 40 хв на 190 градусах у фользі, остудити їх і зняти шкірку. Розрізати кожен навпіл, чайною ложкою вийняти серединку. Замішати фарш, нафарширувати буряки, посипати сиром і поставити запікатися.
Для бурякового карпаччо:
Буряк,
Бальзамічна глазур,
Крем сир,
Олія оливкова,
Рукола,
Волоський горіх.
Буряк нарізати тонкими пластинками, викласти на тарілку, зверху решту інгредієнтів. Полити олією і посолити.
Сухе варення відоме з 10 століття. У 14 столітті його згадують в описі весілля польського короля Ягайла і королеви Ядвіги – з Києва їм прислали в подарунок саме сухе варення. Цукати з буряка робляться тиждень – 5 разів буряк варять в сиропі, вистуджують і обсушують.
Знай.uа нагадує: Печена картопля і морквина по-корейськи: Руслана Писанка поділилася рецептом ідеальної вечері. ирних пончиків від Вови Ярославського: такого не бачив навіть Ектор на "МастерШеф".
Також Знай.uа писав: Зірка "МастерШеф" Володимир Ярославський відкрив секрет справжньої котлети по-київськи: "Руки в яйцях".