Юрій Ковриженко - знаний амбасадор української кухні в світі. Він займається кулінарною дипломатією при підтримці Посольств та МЗС України, а також став першим українським шеф-кухарем, якого прийняли до престижного кулінарного ордену Disciples Escoffier International. В ефірі шоу «Твій день» на телеканалі 1+1 Юрій приготував фаршировані буряки та карпаччо з буряків.

Вже з новим почесним титулом Юрій відвідав кухню шоу, щоби розповісти, як пройшла його інтронізація і що вона означає для української кухні.

«Готувати будемо прості рецепти, які мають бути смачними і легкими вдома. Це карпаччо з буряка і фаршировані буряки. А на десерт – київське сухе варення з буряка. Це страва, якій понад 1000 років», - розповів кулінар.

Для фаршированого буряка потрібно:

10 шт. бурячків,

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

500 г курячого фаршу,

100 г твердого сиру,

2 шт. цибулі ріпчастої,

1 зубчик часнику,

Петрушка, карі за смаком.

Буряки запекти 40 хв на 190 градусах у фользі, остудити їх і зняти шкірку. Розрізати кожен навпіл, чайною ложкою вийняти серединку. Замішати фарш, нафарширувати буряки, посипати сиром і поставити запікатися.

Для бурякового карпаччо:

Буряк,

Бальзамічна глазур,

Крем сир,

Олія оливкова,

Рукола,

Волоський горіх.

Буряк нарізати тонкими пластинками, викласти на тарілку, зверху решту інгредієнтів. Полити олією і посолити.

Сухе варення відоме з 10 століття. У 14 столітті його згадують в описі весілля польського короля Ягайла і королеви Ядвіги – з Києва їм прислали в подарунок саме сухе варення. Цукати з буряка робляться тиждень – 5 разів буряк варять в сиропі, вистуджують і обсушують.

Знай.uа нагадує: Печена картопля і морквина по-корейськи: Руслана Писанка поділилася рецептом ідеальної вечері. ирних пончиків від Вови Ярославського: такого не бачив навіть Ектор на "МастерШеф".

Також Знай.uа писав: Зірка "МастерШеф" Володимир Ярославський відкрив секрет справжньої котлети по-київськи: "Руки в яйцях".