У кожного приходить такий момент в житті, коли хочеться швидко приготувати поїсти, особливо не напружуючись. Зазвичай тоді складно знайти щось в холодильнику і доводиться давитися бутербродами або смажити яєчню.

Але якби була тушонка то, зваривши макарони, можна було б отримати чудову вечерю. Звичайно, можна закупити консерви в супермаркеті. Але тоді, коли вирує пандемія коронавірусу не дуже хочеться бродити між полиць, та й домашнє завжди якісніше і корисніше. Саме тому ми роздобули для вас рецепт домашньої курячої тушонки.

Приготування тушонки, скріншот: YouTube
Приготування тушонки, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

- Курка-2 кг
- Перець чорний горошок-20 штук
- Сіль-20 грамів
- Лавровий лист-4 штуки

Популярні новини зараз
На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Спосіб приготування:

1.З м'яса курки знімаємо шкіру, нарізаємо дрібними шматочками, обробимо мяско від кісток, укладаємо в каструльку, солимо, перчимо, використовуємо будь-які приправи, які вам подобаються. Ставимо каструльку з м'яском хвилин на 40 в холодильник.

2.Банки ретельно стерилізуємо. Укладаємо по 10 перчинок горошком і по 2 лаврових листочка на дно кожної стерильної баночки.У банки розкладаємо м'ясо, не потрібно їх "набивати" дуже щільно. Накрийте їх фольгою замість кришки.

3.Банки відправляємо в холодну духовку, включаємо на 150 С і залишаємо на 4,5 години.

4. Коли вимкніть духовку нехай банки постоять там ще пів години, щоб охололи. Потім дістаньте банки і закатати їх стерилізованими кришками, переверніть.

Ось і запаморочлива тушонка готова. ОЗалишилось тільки вигадати до неї гарніри, але і без них вона дуже смачна. Готуйте і дивуйте рідних.

Також ми приготували для вас відео-рецепт тушонки від Тетяни Камчатникової для зручності.