Наближається Новий рік-а це означає, що прийшов час визначитися з меню для святкового столу. Кулінар Юлія Шевчук на своєму авторському каналі розмістила відео з меню на Новий Рік-2022, страви з якого можна приготувати за пару годин, а вистачить їх на шістьох.

Отже, що ж пропонує приготувати автор рецептів? У переліку закуски, салат, гаряче блюдо, гарнір і десерт.

Закуска:

Оселедцевий торт

Хліб - 300-400 г,

Популярні новини зараз
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Показати ще

Оселедець - 200 г,

Цибуля - одна штука,

Яблуко - одна штука,

Буряк - 2-3 штуки.

Відварене куряче яйце - 2-3 штуки.

Майонез - 2-3 чайних ложки.

Сіль - за смаком

Морква - одна штука.

Чорний хліб перемолоти в блендері, натерти варені яйця і висипати в салатник. Морквину запекти, натерти і додати до яєць, перемішати з майонезом. Точно так же чинимо з буряком, викладаємо все шарами. Яблуко, цибуля, оселедець перемолоти в блендері, викласти шарами в форму, перемежовуючи шаром хліба.

Скрін, Відео You tube рецепти
Скрін, Відео You tube рецепти

Бутерброд:

Хліб білий або багет - 200-250 г,

Сир твердий - 60 г,

Два яйця,

Кріп свіжий - 10 г,

Майонез-50 г,

Часник - зубчик (за бажанням),

Сіль - за смаком,

Перець чорний мелений - за смаком,

Масло рослинне ( для смаження) - 20-30 г.

Скрін, Відео You tube рецепти
Скрін, Відео You tube рецепти

Закуска з маринованих грибів:

Печериці - 500 г,

Олія - 50 мл,

Вода - 50 мл,

Оцет яблучний або виноградний - 50 мл,

Цукор - 2-3 чайних ложки,

Сіль - 2-3 чайних ложки,

Часник - вісім зубчиків,

Лавровий лист - 3 штуки,

Перець горошком - 2-3 чайних ложки,

Одна морква;

Одна цибулина;

3 зубчики часнику;

20 г цукру;

Половина чайної ложки солі;

Половина чайної ложки меленої паприки;

Половина чайної ложки меленого чорного перцю;

Одна чайна ложка меленого коріандру;

50 мл. рослинного масла;

20 мл. 9% оцту.

Все викласти в каструлю, довести до кипіння, проварити 7-10 хвилин. Гриби залити вийшов маринадом.

Салат:

Квасоля консервована 180 г,

Шинка або буженина -150 г,

Сир - 40 г,

Сухарики - 40 г,

Кріп - 20 г,

Майонез - 2 столових ложки,

Сіль за смаком.

Картопля:

Картопля 8-9 штук,

Рослинна олія 2-3 столових ложки,

Сіль - одна чайна ложка,

Перець - одна чайна ложка,

Приправи для картоплі - 1-2 чайних ложки,

Панірувальні сухарі - 4 столових ложки.

Скрін, Відео You tube рецепти
Скрін, Відео You tube рецепти

Гарячий:

Куряче філе - дві штуки,

Сіль, перець за смаком,

Паприка - половина чайної ложки,

Прованські трави - половина чайної ложки,

Помідор - одна штука,

Одна цибулина,

Пучок кропу

Часник - 2 зубчики,

Два яйця,

Сир - 150 г,

Майонез - дві столові ложки,

Рослинна олія - столова ложка.

Філе відбити, посипати спеціями. Лук, помідор, варені яйця, сир, зелень, майонез подрібнити, перемішати. У форму для запікання викласти філе, а зверху – масу, що вийшла. У духовку на 180 градусів на 20 хвилин.

Десерт:

два яєчних жовтки,

80 г вершкового масла,

70 г цукру,

цедра лимона,

200 г борошна,

чайна ложка розпушувача,

інгредієнти для крему:

два яєчних білка,

80 г цукру,

400 г сметани або йогурту,

3 столові ложки борошна або крохмалю.

Жовтки збити з цукром і маслом, додати цедру, борошно, сіль і розпушувач. Вимісити тісто, сформувати ковбаску і розділити навпіл. У пакетах покласти тісто в морозилку. Білки збити до повітряних піків, додати сметану, не перестаючи збивати. Всипати трохи крохмалю, продовжити збивати. Шматок тіста розподілити по дну форми для запікання, викласти крем і натерти на тертці інше тісто. Запікати.

Нагадаємо, як залучити Водяного Тигра курочкою і рибкою до новорічного столу 2022 року: забезпечить щастям і достатком.

Як повідомляв " Знай.ua", Новий рік так і вабить: у скільки обійдеться відпочинок в Буковелі простим українцям

Знай.ua писав, Як врятувати пересолену їжу? Простий спосіб, який зробить блюдо їстівним