Наближається Новий рік-а це означає, що прийшов час визначитися з меню для святкового столу. Кулінар Юлія Шевчук на своєму авторському каналі розмістила відео з меню на Новий Рік-2022, страви з якого можна приготувати за пару годин, а вистачить їх на шістьох.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОтже, що ж пропонує приготувати автор рецептів? У переліку закуски, салат, гаряче блюдо, гарнір і десерт.
Закуска:
Оселедцевий торт
Хліб - 300-400 г,
Оселедець - 200 г,
Цибуля - одна штука,
Яблуко - одна штука,
Буряк - 2-3 штуки.
Відварене куряче яйце - 2-3 штуки.
Майонез - 2-3 чайних ложки.
Сіль - за смаком
Морква - одна штука.
Чорний хліб перемолоти в блендері, натерти варені яйця і висипати в салатник. Морквину запекти, натерти і додати до яєць, перемішати з майонезом. Точно так же чинимо з буряком, викладаємо все шарами. Яблуко, цибуля, оселедець перемолоти в блендері, викласти шарами в форму, перемежовуючи шаром хліба.
Бутерброд:
Хліб білий або багет - 200-250 г,
Сир твердий - 60 г,
Два яйця,
Кріп свіжий - 10 г,
Майонез-50 г,
Часник - зубчик (за бажанням),
Сіль - за смаком,
Перець чорний мелений - за смаком,
Масло рослинне ( для смаження) - 20-30 г.
Закуска з маринованих грибів:
Печериці - 500 г,
Олія - 50 мл,
Вода - 50 мл,
Оцет яблучний або виноградний - 50 мл,
Цукор - 2-3 чайних ложки,
Сіль - 2-3 чайних ложки,
Часник - вісім зубчиків,
Лавровий лист - 3 штуки,
Перець горошком - 2-3 чайних ложки,
Одна морква;
Одна цибулина;
3 зубчики часнику;
20 г цукру;
Половина чайної ложки солі;
Половина чайної ложки меленої паприки;
Половина чайної ложки меленого чорного перцю;
Одна чайна ложка меленого коріандру;
50 мл. рослинного масла;
20 мл. 9% оцту.
Все викласти в каструлю, довести до кипіння, проварити 7-10 хвилин. Гриби залити вийшов маринадом.
Салат:
Квасоля консервована 180 г,
Шинка або буженина -150 г,
Сир - 40 г,
Сухарики - 40 г,
Кріп - 20 г,
Майонез - 2 столових ложки,
Сіль за смаком.
Картопля:
Картопля 8-9 штук,
Рослинна олія 2-3 столових ложки,
Сіль - одна чайна ложка,
Перець - одна чайна ложка,
Приправи для картоплі - 1-2 чайних ложки,
Панірувальні сухарі - 4 столових ложки.
Гарячий:
Куряче філе - дві штуки,
Сіль, перець за смаком,
Паприка - половина чайної ложки,
Прованські трави - половина чайної ложки,
Помідор - одна штука,
Одна цибулина,
Пучок кропу
Часник - 2 зубчики,
Два яйця,
Сир - 150 г,
Майонез - дві столові ложки,
Рослинна олія - столова ложка.
Філе відбити, посипати спеціями. Лук, помідор, варені яйця, сир, зелень, майонез подрібнити, перемішати. У форму для запікання викласти філе, а зверху – масу, що вийшла. У духовку на 180 градусів на 20 хвилин.
Десерт:
два яєчних жовтки,
80 г вершкового масла,
70 г цукру,
цедра лимона,
200 г борошна,
чайна ложка розпушувача,
інгредієнти для крему:
два яєчних білка,
80 г цукру,
400 г сметани або йогурту,
3 столові ложки борошна або крохмалю.
Жовтки збити з цукром і маслом, додати цедру, борошно, сіль і розпушувач. Вимісити тісто, сформувати ковбаску і розділити навпіл. У пакетах покласти тісто в морозилку. Білки збити до повітряних піків, додати сметану, не перестаючи збивати. Всипати трохи крохмалю, продовжити збивати. Шматок тіста розподілити по дну форми для запікання, викласти крем і натерти на тертці інше тісто. Запікати.
Нагадаємо, як залучити Водяного Тигра курочкою і рибкою до новорічного столу 2022 року: забезпечить щастям і достатком.
Як повідомляв " Знай.ua", Новий рік так і вабить: у скільки обійдеться відпочинок в Буковелі простим українцям
Знай.ua писав, Як врятувати пересолену їжу? Простий спосіб, який зробить блюдо їстівним