Осінь вже закінчилася і зима повноцінно вступила в свої права: зі снігом, льодом і морозами. Але запас яблук ще залишився пристойний. Так чому б не використовувати його для смачної заготовки?
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПропонуємо вашій увазі рецепт мочених яблук з м'ятою і медом.
Почнемо з головного: які яблука можна використовувати в цьому рецепті.
Ходять міфи, що можна тільки антонівку, наприклад. Але, насправді, ні - квасити можна будь-які яблука. Просто потрібно пам'ятати важливий нюанс: якщо ви візьмете більш твердий сорт, то він і в квашеному вигляді буде твердішим.
А тепер перейдемо безпосередньо до приготування.
Інгредієнти:
- яблука,
- листя смородини, м'яти і вишні,
– розсіл-на 10 л води 200-300 г меду, 150 г солі, 100 г житнього борошна/солоду.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1.Викласти на дно ємності листя смородини тонким шаром, зверху в 2 шари укласти яблука, далі покрити їх тонким шаром листя вишні, знову 2 шари яблук, потім дуже тонкий шар м'яти і яблука.
2.На верхній шар яблук потрібно укласти листя (при бажанні – асорті) і 2-3 гілочки м'яти, накрити кружком, на кружок поставити вантаж.
3.У теплій кип'яченій воді розчинити всі інгредієнти для розсолу, дати повністю охолонути, перемішати, влити в ємність з яблуками (не знімаючи вантаж!). Слідкуйте щоб під час вимочування кружок завжди був покритий рідиною, інакше яблука зіпсуються, тримати яблука потрібно при температурі +15-18 градусів, готові яблука будуть через 4-6 тижнів.
Для того, щоб вам було простіше, пропонуємо відео-рецепт яблук від Марини Ломаки.
Нагадаємо, що звичні макарони можна урізноманітнити ароматним соусом з сиру і помідор, елементарний рецепт освоїть і недотепа.
Раніше ми ділилися з вами рецептом яскравого салату "Мандаринки" на новорічний стіл.