Як часто на святковому столі чогось не вистачає. Начебто і салати є, і гаряче, і напої, і десерти... Цим "чимось" можуть бути огірочки, які все кришаться в Олів'є, а на стіл їх і не залишається.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле ж набагато краще магазинних свої, домашні, ще й за унікальним рецептом. Ми знайшли для вас такий - рецепт "празьких" огірочків під горілочку.
На одну банку об'ємом в 1 літр нам знадобиться 12 невеликих огірків і тонкий кружок лимона.
Маринад:
- 0,5 літра води;
- 20 г крупної солі;
- 75 гр цукру;
- 1/2 чайно ложки лимонної кислоти.
На дно банки:
- 2 зубчики часнику;
- 2 шт. лаврового листа;
- 2 шт. листа чорної смородини;
- 1 см кореня хрону (або лист хрону);
- 1 парасолька кропу;
- 3 шт. запашного перцю.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- На дно стерилізованої банки укласти всі листочки і спеції. Огірки добре промити, а краще замочити у воді на пару-трійку годин.
- Огірочки і лимонний кружок укласти в банку і залити окропом,залишити на 20 хвилин. Злити воду.
- Зробити маринад: додати у воду сіль, цукор і лимонну кислоту, кип'ятити з моменту закипання 1 хвилину. Залити киплячим маринадом огірки і закатати стерилізованою кришкою, перевернути, укутати до повного охолодження. Потім прибрати в прохолодне місце.
Ось наші "Празькі" огірочки і готові. Для простоти приготування пропонуємо вам відео-рецепт від Олени Василенко.
Нагадаємо вам про топ-5 помилок при готуванні салату Олів'є.
Раніше ми ділилися з вами рецептом новорічного пісочного печива від Литвинової, 15 хвилин і готово