Відомий український телеведучий Костянтин Грубич часто тішить українців найкращими рецептами з різних куточків України. Цього разу він завітав до Броварів до господині Наталії Сили, яка вже розкрила рецепт плавленого сиру.
Цього разу Наталія Сила з Константином Грубичем показали, як готувати у духовці в'ялене м'ясо. Цю страву господиня назвала "Бастурма по-українськи".

"Бастурма по-українськи", скріншот
"Бастурма по-українськи", скріншот

Вам знадобиться:
1 кг битка або задньої частини свинини
2 ст. ложки солі
2 ст. ложки цукру
1 ч. ложка паприки
1 ч.ложка пряних трав або будь-які спеції
3 ст ложки олії
Спосіб приготування:
Для початку беремо стегно або биток та розрізаємо на порції довільної форми вагою до 300 грамів. Чим тонше поріжете шматки, тим швидше м'ясо зав'ялиться.
Робимо суміш солі та цукру 1:1 і тонким шаром пересипаємо м’ясо. Після цього його потрібно поставити на 12 годин в холодильник. Важливо, хоч один раз перевернути м'ясо і злити сік.

"Бастурма по-українськи", скріншот
"Бастурма по-українськи", скріншот

Після 12 годин ми чіпляємо нитку, за яку ми будемо м’ясо підвішувати та готуємо спеції з олією. Беремо паприку, сушений часник та гострий перець.

"Бастурма по-українськи", скріншот
"Бастурма по-українськи", скріншот

Обмастивши олією зі спеціями, ставимо м'ясо сушитись або на сонце, або в духовку на температуру 45-60 градусів. Чекаємо, доки м'ясо не затвердне та можна подавати. Смачного.

"Бастурма по-українськи", скріншот
"Бастурма по-українськи", скріншот