Відомий кулінар і зірка проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко перед Новим роком поділився рецептом ідеального лосося.
Перед Новим роком господині по всій країні у пошуках тієї ідеальної страви, яка стане справжньою зіркою святкового столу. Тому Євген Клопотенко на своїй сторінці у соцмережі Instagram вирішив поділитися ідеєю смачного лосося.

Запечений лосось, скріншот
Запечений лосось, скріншот

"Відчуття, ніби фея щось там зробила своєю паличкою і перетворила свято на смак. Це для тих, хто любить на Новий рік готувати якісь враження, щоб за рахунок страви відчути прекрасність моменту. І от я такого ефекту добився завдяки цій смаковій видумці. Окрім відчуття свята, ця видумка містить певний момент, за який ви мене будете любити ще сильніше. То є простота і швидкість приготування", - зазначив Клопотенко.

Рецепт лосося від Євгена Клопотенка.
Для початку беремо 500 грамів філе лосося та поливаємо лимоном, солимо й перчимо. У духовці увімкніть режим грилю та поставте на 200 градусів.

Запечений лосось, скріншот
Запечений лосось, скріншот

Тим часом на паровій бані робите соус сабайон. Наливаєте у миску 100 мілілітрів ігристого, додаєте сіль, 2 жовтки та збиваєте, доки воно не побілішає трохи та не загусне. Поливаєте соусом рибу та печете ще 5 хвилин.

Запечений лосось, скріншот
Запечений лосось, скріншот


Риба готова, можна подавати на стіл. Смачного.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще