Відомий український кулінар Євген Клопотенко вирішив розповісти про те, які страви можна приготувати на святковий стіл. Для цього знадобиться бажання, а також трохи вільного часу.

Крім того, є навіть продукти і страви, які ми звикли їсти кожен Новий рік, але, які будуть в рази корисніше. Наприклад, олів'є без майонезу і ковбаси. Про це стало відомо завдяки порталу Освитория.

Євген Клопотенко, фото з Instagram
Євген Клопотенко, фото з Instagram

Ось, на оригінальне олів'є вам знадобляться наступні інгредієнти:

Всі інгредієнти, включаючи відварені гриби, потрібно нарізати кубиками, і змішати в мисці. Далі додаємо туди горошок, і можна приступати до готування найголовнішого - соусу, адже майонез ми не використовуємо.

Відваріть два яйця і відокремте білки від жовтків. Далі жовтки потрібно скласти в чашу блендера, і заливати половиною склянки натурального йогурту. 2 столових ложки лимонного соку, додаємо сіль і перець, і потім знову збиваємо. Виходить неймовірно смачна, а головне корисна заправка для салату.

Євген Клопотенко, instagram.com/klopotenko
Євген Клопотенко, instagram.com/klopotenko

Також, Євген Клопотенко запропонував приготувати ще одне незвичайне блюдо, і мова йде про салат з червоною капустою і грейпфрутом. Ця закуска буде виглядати як ковток свіжого повітря на застілля, тому не варто обходити стороною.

Знадобляться наступні інгредієнти:

  • 300 г червоної капусти;
  • 1 шт. Грейпфрута;
  • 40 г сиру Пармезан;
  • 1 гілочка м'яти;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ст. л. винного оцту
  • ½ Ч. л. цукру;
  • Сіль і перець (за смаком).

    Салат, фото: Євген Клопотенко
    Салат, фото: Євген Клопотенко

Спочатку необхідно почистити і відокремити частинки грейпфрута від плівки, інакше закуска вийде з гіркотою. Далі нарізаємо дрібно капусту, солимо, цукор, перчимо, і стискаємо руками, щоб овоч дав свій сік. Потім необхідно додати оливкову олію, оцет, і частинки грейпфрута, після чого все ретельно перемішати. Перед тим, як подавати на стіл в тарілках, потрібно додати пармезан слайсами, і листя м'яти. Незвичайність смаку вас вкрай здивує.

Євген Клопотенко, фото: Instagram
Євген Клопотенко, фото: Instagram

Нагадаємо, що зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко придумав, як обійтися без оселедця під шубою і лосося на Новий Рік

Раніше повідомлялося, що звсезда "МастерШеф" Євген Клопотенко порадив, як все встигнути до бою курантів

Також, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко безжально проковтнув метелика і навіть не подавився