Як часто у вас буває таке, що ви приготували гарнір або посмажили яєчню і вам хочеться чогось ще? Огірочків або капусточки...

Згадали це почуття? Тоді ми пропонуємо вам простий рецепт швидкої маринованої капусти, який точно виручить у важкі моменти. Особливо смачно вона буде поєднуватися зі смаженою картоплею або з пюре.

Приготування:

Беремо з розрахунку на три кілограми капусти. Капусту нашаткувати. Натерти три великі морквини на крупній тертці. Видавити з часничниці 3-4 зубчики часнику. Все перемішати.

Популярні новини зараз
Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо "Не будь слабаком...": батько найняв повію для 13-річного сина, хлопчик знайшов вихід Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум
Показати ще

Робимо маринад:

Півтора літра води ставимо на вогонь. Додаємо 200 гр.цукру, 3 столові ложки солі ( без верху), 250 гр. соняшникової олії. Коли закипить влити 200 гр. оцту 9%. Має покипіти 2-3 хвилини. Маринад готовий.

Заливаємо капусту гарячим маринадом. Капуста від цього трохи пом'якшується. Але тільки трохи. Тому не бійтеся заливати гарячим, прямо з плити. Капуста постоїть в цьому маринаді години 2. І можна їсти. Зараз так капусту робить багато хто. Раніше робили звичайним способом, доводилося чекати поки вона забродить, почне киснути. А цей спосіб швидкий. Капуста смачна, вітамінна. Хрустка. Перемішуємо. Даємо постояти 2 години. Знову перемішуємо і фасуємо в банки.

Нагадаємо вам рецепт ідеального варення з калини перед наступаючими холодами: навіть намагатися не потрібно, смачніше не придумати.

Раніше ми ділилися з вами рецептом тарта з мандаринами від зірки "МастерШеф" Євгена Клопотенка: свято триває, готуйте свої животи.